Čavle 13. siječanj 2022. Izvor: platak.hr

Počinje sezona skijanja na Platku

Počinje sezona skijanja na Platku
Sutra se otvaraju staze Radeševo 1, Zavoj 19 i Baby staza, a budu li povoljne vremenske prilike kreće i noćno skijanje

U petak 14. siječnja otvaraju se staze Radeševo 1, Zavoj 19 i Baby staza. Skijašima će u petak i tijekom vikenda na raspolaganju biti žičara i pokretne trake Radeševo i Baby lift koji će kao i proteklih dana biti namijenjen i sanjkašima. 


Budu li povoljne vremenske prilike, u petak kreće i noćno skijanje koje će ove sezone biti organizirano na donjem dijelu staze Radeševo 1, u području koje pokriva pokretna traka. Kao i prethodnih godina noćno skijanje kad god to vremenske prilike budu dopuštale bit će utorkom i petkom od 19 do 22 sata. Skijaške karte za noćno skijanje moći će se kupiti isključivo na blagajni koja se za noćno otvara u 18 sati, po cijeni od 40 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu do 12 godina.


Lijepo vrijeme i otvorenje žičare vjerujemo da će i ovog vikenda privući na Platak brojne posjetitelje tako da možemo očekivati i značajnije gužve. Molimo posjetitelje da prije polaska provjere aktualne informacije na mrežnoj i Facebook stranici Platka, a popunjenost parkirališta i staza može se vidjeti i na web kamerama. Također podsjećamo na obaveznu zimsku opremu kao i pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, prije svega na fizički razmak. Covid potvrde za skijaše i sanjkaše na otvorenom za sada nisu potrebne.

Blagajna radi od 8 sati, a žičara i pokretne trake od 9 do 16 sati. Osim na blagajni, dnevne i tjedne skijaške karte mogu se kupiti i na benzinskim postajama Petrola.