Čavle 15. ožujak 2022. Izvor: općina Čavle

Počinje tečaj za buduće grobničke roditelje

Počinje tečaj za buduće grobničke roditelje
Na tečajevima nove roditelje očekuje tim stručnjaka koji će odgovoriti na sva njihova pitanja

Trudne ste. Super! I što sad? Treba li sada jesti za dvoje? Hoću li se previše udebljati? Uzeti ili ne uzeti muža na porod? Kako dojiti? Što prvo beba smije jesti osim mlijeka? Beba ima grčeve, kako ih spriječiti?

Na ta i mnoga druga pitanja odgovore je moguće dobiti prisustvovanjem Tečaju za trudnice i roditelje koje organiziraju Općine Čavle i Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena. 

Na tečajevima nove buduće roditelje očekuje tim stručnjaka koji će odgovoriti na sva njihova pitanja. Potporu će im pružati tijekom cijele trudnoće i olakšati snalaženje u najvažnijoj ulozi vašeg života kroz tri bloka predavanja.


“Tečaj za trudnice je jedan od načina potpore mladim obiteljima na području općine Čavle koji uvijek s veseljem financiramo. Inače, podsjetit ću da Općina Čavle za svako novorođeno dijete roditeljima daje jednokratnu naknadu od 2.000 kuna, a za treće i svako iduće naknada iznosi 5.000 kuna. A svaka beba od Općine Čavle dobije i poklon bon u vrijednosti od 400 kuna koji može iskoristiti u Savjetovalištu za prehranu novorođenčadi u Cambierievoj ulici gdje se svi novopečeni roditelji mogu obratiti za savjete te pakete adaptiranog mlijeka i kašica za dohranu beba”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Tečaj za trudnice i buduće tate je besplatan. Prvi ciklus predavanja počinje danas 15. ožujka, sljedeći tečaj planiran je za kraj travnja, a treći blok predavanja održat će se u lipnju.  

Predavanja će se odvijati u skladu s epidemiološkim preporukama, a zainteresirani se prijaviti mogu na: 099 251 8224.