Čavle 29. siječanj 2021.

Popularna čavjanska “Jama” uskoro u novom ruhu

Popularna čavjanska “Jama” uskoro u novom ruhu
Čavjanska Jama proljeće bi trebala dočekati obnovljena, s novom podlogom te obnovljenim golovima i koševima. 

U Čavlima, u neposrednoj blizini osnovne škole i dječjeg vrtića, počeli su radovi na  uređenju, djeci i rekreativcima omiljenog igrališta Jama. Jedan je to od najavljenih projekata općinske vlasti na čelu s načelnicom Ivanom Cvitan Polić usmjeren prema mještanima, a u cilju zdravijeg i kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena, kako djece iz obrazovne i odgojne ustanove u blizini, tako i klubova i rekreativaca. 

Vrijednost investicije procijenjena je na oko 600 tisuća kuna, a projekt je apliciran na natječaj za dobivanje bespovratnih EU sredstava gdje je dobio zeleno svjetlo. U rujnu je tako sklopljen Ugovor za sufinanciranje projekta u visini 244 tisuća kuna bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nakon toga Općina Čavle pokrenula je postupak javne nabave te je za izvođača radova odabrana tvrtka Goran graditeljstvo iz Delnica koja je ponudila najpovoljniju ponudu u visini 563 tisuće kuna. 


“Unatoč korona pandemiji, nastavljamo ulagati u poboljšanje standarda življenja u općini Čavle. Posebno vodimo računa o djeci, mladima, sportašima i rekreativcima. Po cijeloj općini uredili smo dječje parkiće sa spravama, a na dva mjesta postavili smo i vanjske sprave za rekreaciju odraslih. Zdrav život podrazumijeva sportsku aktivnost, a to će odsad biti još dostupnije i bolje s novim uređenjem sportskog igrališta Jama”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić. 

Sportsko igralište Jama dobit će novi, moderniji i ljepši izgled te za sportaše ugodniju podlogu i obnovljene golove i koševe. No, da bi to bilo moguće, potrebno je napraviti preduvjete i  riješiti oborinsku odvodnju. 


“U sklopu ovog projekta najprije će se riješiti oborinska odvodnja igrališta. S obzirom na to da se igralište nalazi u ‘jami’ moramo riješiti vodu koja se dosad slijevala na igralište. Zbog toga najprije ćemo izgraditi dva upojna bunara i postaviti dovoljan broj novih oborinskih šahti. Cijelo će igralište dobiti novi asfalt, bit će omeđen rubnjacima kako bi se spriječili nanosi zemlje na teren. A na kraju će se sportski tereni obojiti akrilnom podlogom što će najviše doprinijeti novom izgledu naše Jame”, pojasnila je Cvitan Polić. 

Radovi su počeli 25.siječnja, a ugovoreni rok završetka radova je 60 dana, tako da će do dolaska proljeća sve biti gotovo. 

Podsjetimo, na ovom sportskom igralištu igraju se djeca iz Dječjeg vrtića Čavlić, a nerijetko satove tjelesnog odgoja ovdje imaju djeca Osnovne škole Čavle. U poslijepodnevnim satima treninge u Jami imaju razni sportski klubovi koji djeluju na području općine, ali i rekreativci koji organiziraju turnire u malom nogometu i košarci. Prednost ovog igrališta je što je otvoreno svima i što ima rasvjetu pa se može koristiti i u večernjim satima.