Čavle 14. lipanj 2020.

Posjetitelji na Platku vježbali uz Marija Mlinarića i društvo

Posjetitelji na Platku vježbali uz Marija Mlinarića i društvo
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” bilježi odličan vikend tijekom kojeg je na omiljenu destinaciju pristigao veliki broj ljubitelja aktivnosti u prirodi i zdravog života. 

Subota je privukla više od 600 sudionika raspoređenih u više grupa, koji su sudjelovali u programu "Atletika u prirodi" organiziranom u suorganizaciji s AK Kvarner, dok je nedjeljni program, uz prevrtljivo vrijeme, na Platak svejedno privukao lijep broj posjetitelja. 


Napomenimo da se festival održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo. 

Festival se danas nastavio uz program KŠR Gorovo “Vježbanjem do zdravlja”, koji započeo Body Core programom uz Tatjanu Stakić, poznato ime u svijetu fizikalne terapije, a koja je predvodila vježbanje s naglaskom na pravilno držanje tijela, pravilno disanje i pokazala kako svi mogu, bez ikakvih pomagala, odlično vježbati u svakom trenutku i svakoj prilici.  


Program vježbanja se nastavio kružnim treningom pod vodstvom Milene Obradović Konjevoda koja je vježbanje podigla na viši nivo glede intenziteta vježbanja, te Body harmony dance programom pod vodstvom Romine Muškardin koja je, uz prigodnu glazbu, izvrsno predvodila vježbanje uz plesne pokrete, na zadovoljstvo svih.

Kruna nedjeljnog programa bio je MM Trening kojeg je predvodio sjajni Mario Mlinarić uz podršku svog tima i koji je svoju nevjerojatnu energiju i pozitivu prenio kako na vježbače tako i na publiku. 


Nakon tempa koji je bio žestok i zahtjevan Mlinarić je, s ekipom KŠR Gorovo, poveo sudionike poznatom trim stazom u sklopu programa nordijskog hodanja i vježbanja. Svakako treba istaknuti vrijedne djevojke iz Udruge Žmergo koje su tijekom cijelog programa vrijedno pripremale zdrave smoothie napitke u kojima su svi uživali. 

Današnjim programom stavljena je točka i na drugi vikend festivala, a već u subotu 20. lipnja kreću nove aktivnosti, pa će se s početkom u 11 sati održati program “Roditelji i djeca u pokretu”, a koji se organizira u suradnji sa Savezom ŠSD PGŽ. Sudionici ovog programa hodat će srednje teškom stazom Platak- Radeševo- Platak uz predviđeno trajanje je cca 135 minuta. U nedjelju 21. lipnja i u suradnji s BK Grobnik održat će se Biciklijada i to s početkom u 11 sati. Organizator priprema dvije rute i to onu laganu obiteljsku u dužini od 10 km te srednje tešku sportsko-rekreativnu u dužini od 25 km.