Čavle 2. ožujak 2022. Izvor: Općina Čavle

Potpora mladim obiteljima na području Općine Čavle 

Potpora mladim obiteljima na području Općine Čavle 
Besplatan ultrazvuk i tečaj za trudnice, savjetovalište za prehranu novorođenčadi, naknada i poklon bonovi za novorođenčad na Čavlima.

Općina Čavle donijela je više mjera pomoći mladim obiteljima, trudnicama i bebama. Najnovijom odlukom, a nakon provedenog poziva za dostavu ponuda, Općina je sklopila ugovor s poznatom riječkom Poliklinikom Fem Point koju vode specijalisti ginekolozi dr. med. Predrag Đorđević i dr. med. Maja Milanović Đorđević. Ovim ugovorom osiguran je besplatan UTZ 3D/4D svim trudnicama u 2022. godini s prebivalištem na području općine. 

“Riječ je o pregledu bebe u majčinom trbuhu vrlo sofisticiranim ultrazvučnim aparatom koji se preporučuje napraviti oko 30. tjedna trudnoće. Za ovu namjenu Općina Čavle je u proračunu osigurala 35 tisuća kuna”, rekla je čavjanska načelnica Ivana Cvitan Polić. 


Detaljan pregled zdravlja i razvoja djeteta traje 30 do 40 minuta, a sve buduće mame će za uspomenu nakon pregleda dobiti fotografiju bebe. Pozivaju se sve trudnice zainteresirane za ovaj specijalistički pregled da u Općinskoj upravi podignu potvrdu s kojom će, nakon što rezerviraju termin u poliklinici koja se nalazi na adresi Sveučilišna avenija 1 u Rijeci, obaviti spomenuti pregled. 

Inače, Općina Čavle za svako novorođeno dijete roditeljima daje jednokratnu naknadu od 2.000 kuna, a za treće i svako iduće naknada iznosi 5.000 kuna. A svaka beba od Općine Čavle dobije i poklon bon u vrijednosti od 400 kuna koji može iskoristiti u Savjetovalištu za prehranu novorođenčadi u Cambierievoj ulici gdje se svi novopečeni roditelji mogu obratiti za savjet te pakete adaptiranog mlijeka i kašica za dohranu beba. 

Uz to, mladi roditelji zahvaljujući financiranju Općine Čavle, imaju pravo na besplatan tečaj za trudnice koji je puno više od samog tečaja jer tu zapravo tim stručnjaka nudi podršku budućim roditeljima u svim fazama trudnoće i njege novorođenčeta. 


“Djeca su nam uvijek bila na prvom mjestu i bit će nam i dalje. Stvorili smo uvjete za kvalitetan život mladih obitelji, izgradili vrtić i sportsku dvoranu, dogradili školu, uredili dječja igrališta i sportsko igralište Jama kako bi u našoj općini sretno i zdravo živjelo što više djece. Najveća pomoć roditeljima, u organizacijskom i financijskom smislu, vjerujem da su jaslice i vrtić čiji rad sufinanciramo s iznosom od 4 milijuna kuna”, zaključila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.