Čavle 22. siječanj 2020.

Povijesni dan za Platak, Radeševo pod umjetnim snijegom

Povijesni dan za Platak, Radeševo pod umjetnim snijegom

Prvi puta u povijesti Platka danas se skijalo na stazi potpuno pokrivenoj umjetnim snijegom. Skijaši će na Radeševu 1 uživati i u večernjim satima, kada je na rasporedu noćno skijanje.  

Platak je strpljivo čekao i dočekao. Umjetni snijeg u potpunosti je prekrio stazu Radeševo 1 na radost prvih skijaša koji su danas imali čast isprobati povijesni “bijeli pokrivač”. 


“Ovo je veliki dan za Platak. Županijska ulaganja konačno su se pokazala isplativima i ostvarivima. Sustav koji smo implementirali je funkcionalan, iako su mnogi tvrdili da neće biti te da Platak nije pogodan za takav sustav. No, uspjeli smo zasniježiti stazu Radeševo 1 i to u marginalnim uvjetima. Nismo imali debele minuse, bili smo na rubu, ali uspjeli smo na zadovoljstvo korisnika, koji su oduševljeni snijegom koji je kompaktan i izuzetan za skijanje”, poručio je Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra, zahvalivši svim djelatnicima centra koji su naporno radili na zasnježenju staze.


Skijat će se na Platku i večeras, od 19 do 22 sata, kada je na rasporedu prvo “noćno skijanje” na umjetnom snijegu. Sedežnica će na Platku sutra raditi od 12 do 20 sati, a pokretna traka s radom počinje već u 9 sati. U petak će se, ako ne bude kiše, skijati od 9 do 16, a najavljeno je i još jedno “noćno skijanje”. 


Skijaši će tako po dobru pamtiti ovu zimu, a već sljedeće sezone umjetni će snijeg pokriti staze: Radeševo 2, Zavoj 19, Baby lift i Pribeniš.