Čavle 13. lipanj 2015.

Povijest na dva kotača

Povijest na dva kotača
Dah moto povijesti na grobničke su ceste donijeli članovi Oldtimer kluba Rijeka, na 18. Međunarodnom oldtimer motorallyju Rijeka 2015. 
 
Nakon okupljanja iza Doma kulture na Čavlima, tridesetak sudionika na starim je motorima krenulo put Trsata, gdje su se prisjetili bivše staze, na kojoj su se nekada vozile utrke. S Trsata su nastavili prema Gradu Grobniku, gdje su zaljubljenici u stare motore razgledali izložbu, a potom nastavili prema Automotodromu na kojem su, kroz ispit spretnosti, pokazali što i koliko mogu na dva kotača. S Grada Grobnika motorally se spušta u Dražice, gdje je za sve sudionike organiziran ručak, a cilj je u Kukuljanima, gdje će se, nakon podjele priznanja najboljima, druženje nastaviti.
 
“Iduće godine slavimo 20. godina postojanja Oldtimer kluba Rijeka, to će biti nešto posebno,“ najavio je Mišo Rukavina, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka.
 
U zanimljivom moto vremeplovu, koji danas privlači pažnju na grobničkim cestama, posebno se ističe Puch, 34. godište, u vlasništvu Ivice Filipovića.
 
U skladu s pravilnikom o auto- moto sportovima HROS-a za 2015. godinu sudjelovati su mogla samo registrirana vozila, proizvedena do 1985. godine. Kotizacija po sudioniku bila je 100 kuna.