Čavle 22. travanj 2016.

Preko Grobnika u "osvajanje" Učke

Preko Grobnika u "osvajanje" Učke
Sjajna atmosfera na Čavlima je dočekala oko 150 sudionika ovogodišnje utrke Tour of Croatia, koji su se s Grobnika spustili do Rijeke te preko Opatije krenuli u “osvajanje” Učke. Na Vojak je prvi stigao Riccardo Zoidl iz tima Trek- Segafredo. 

Austrijanac Riccardo Zoidl pobjednik je 4. etape utrke Tour of Croatia, duge 122 kilometra. Drugo mjesto na “Kraljevskoj etapi” osvojio je naš Matija Kvasina, član Synergy Baku Cycling Projecta, a treći je na Učku stigao Victor de la Parte iz tima CCC Sprandija Polkowice.

Sjajnom vožnjom od Crikvenice do Vojaka Kvasina se, nakon 4. etape, popeo na prvo mjesto u ukupnom poretku ovogodišnje utrke Tour of Croatia.
 
Kvasina drugi na Učki i prvi u ukupnom poretku

“Mogu samo zahvaliti svom timu, u kojem nema proslavljenih svjetskih vozača, ali koji jako dobro timski radi, što smo danas i dokazali. Posebna hvala ide Kirilu Pozdjakovu, koji je u završnici za mene odradio izvanredan posao. Kao vodeći biciklist ukupnog poretka ovu ću noć lakše spavati, jer sutra je novi dan i to nimalo lagan,“ rekao je Kvasina.

Sjajnu utrku odvozio je još jedan domaći biciklist, Radoslav Rogina, član Adria Mobila, koji je na Učku stigao izvrstan peti, iza Jespera Hansena iz Tinkofa.
 
Tour of Croatia seli u Istru

Simbolično nakon uspona na Vojak natjecatelji će utrku nastaviti s druge strane Učke. Sutra se vozi peta etapa, četrdesetak kilometara dug timski kronometar, od Poreča do Umaga.

Nakon Rijeke i okolice tako slijedi promocija Istre. Dovoljno je reći da ovogodišnju “utrku kroz prirodne ljepote” prenose HRT i Eurosport, a utrka će se emitirati na čak šest kontinenata. 

Sjajan sportska priča tako je ujedno i izvanredna promidžba hrvatskih regija i svih gradova i mjesta kroz koje utrka prolazi.