Čavle 14. lipanj 2015.

Presudila (ne)sreća

Presudila (ne)sreća
Tako blizu, a tako daleko. Milimetri su grobničke boćarice dijelili od zlata na Kupu europskih prvakinja što se ovog vikenda igrao u boćarskim domovima na Hrastenici i u Dražicama.

Kup europskih prvakinja na Grobniku je ovog vikenda okupio najbolje što nudi hrvatsko, talijansko, francusko i slovensko žensko boćanje.

Boćarice Čavle ŠB-a u dramatičnom su finalu odigranom danas na Hrastenici došle na korak do senzacije i europskog trona. Iako Grobničanke nisu izgubile ostale su bez najsjajnijih odličja.

Naime, finale protiv talijanskog Buttria završilo je 10:10, ali su se zbog boljih tehničkih disciplina gošće iz Udina popele na vrh Europe. 
 
Kapa do poda

Veliki je to uspjeh za Boćarski klub Čavle ŠB, koji dodatno dobiva na težini uzme li se u obzir činjenica da su nove europske doprvakinje ujedno i najmlađa europska ekipa, s prosjekom od svega 19 godina. 

“Mojim curama kapa do poda, oduševljen sam današnjim nastupom,” poručio je trener Dean Klarić.

“Perspektiva postoji i vjerujem da ćemo u narednom razdoblju sa svojim snagama, bez ikakve pomoći sa strane, doći do naslova pobjednica Kupa europskih prvakinja,” najavio je predsjednik kluba Marijan Čančarević.

U susretu za 3. mjesto, odigranom u Dražicama, francuski Saint Vulbas je slavio protiv slovenskog Krima s 14:6.

Podsjećamo, u subotnjem je polufinalnom susretu Čavle ŠB na Hrastenici svladalo slovenski Krim, dok je talijanski Buttrio u Dražicama nadigrao francuski Saint Vulbas.

Kup europskih prvakinja organizirao je BK Čavle ŠB, uz pokroviteljstvo Općine Čavle i Općine Jelenje.
 
Od škole do naslova državnih prvakinja

Spomenimo i da je BK Čavle ŠB nastup u Kupu europskih prvakinja osigurao osvajanjem naslova hrvatskih prvakinja i to drugu godinu za redom. 

Škola boćanja s radom je počela 2007. u sklopu Ženskog boćarskog kluba Čavle. No, škola je 2011. prerasla u klub, koji danas dominira hrvatskim ženskim boćanjem.