Čavle 30. studeni 2021. Klaudio Vrančić

Prof. Ivi Lukežić uručena nagrada za životno djelo PGŽ

Prof. Ivi Lukežić uručena nagrada za životno djelo PGŽ

Ovogodišnja nagrada Primorsko- goranske županije za životno djelo svečano je dodijeljena profesorici Ivi Lukežić za izuzetna praktična i znanstvena postignuća na zaštiti i očuvanju posebnosti hrvatskog jezika.

Svečano je danas bilo u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, gdje su dodijeljene ovogodišnje županijske nagrade. Primorsko- goranska županija, u najsvečanijem trenutku, nagradu za životno djelo dodijelila je profesorici Ivi Lukežić. 


Nagrada je dodijeljena na prijedlog Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine, za izuzetna praktična i znanstvena postignuća na zaštiti i očuvanju posebnosti hrvatskog jezika, osobito njegova današnjeg i povijesnog čakavskog i štokavskog dijalektnog korpusa.


“Nagrada mi znači mnogo. Ona je kruna mog cjelokupnog rada i djelovanja na području Primorsko- goranske županije, gdje radim od 56. godine i to na područjima školstva, znanosti i kulture. Dobila sam dosta nagrada, ali ova koja mi je dodijeljena danas je vrhunac jer je za životno djelo”, istaknula je Lukežić, zahvalivši Katedri i Županiji.


Osim nagrade za životno djelo, dodijeljene su i dvije godišnje nagrade i to Glazbenom društvu Spinčići i Crvenom križu PGŽ. Dobitnicima su čestitali župan Zlatko Komadina te sadašnji i bivši predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić i Erik Fabijanić.