Čavle 26. siječanj 2023. K.V.

Profesionalci i amateri trčat će po čavjanskom Aerodromu

Profesionalci i amateri trčat će po čavjanskom Aerodromu
“Zimska liga u trčanju 22/23- Igor Malešević” ove nedjelje seli na atraktivni Aerodrom Grobnik

U jedinstvenom će iskustvu uživati trkačice i trkači, profesionalci i rekreativcu, koji se odazovu pozivu organizatora- Triatlon klub Rival te dođu na Čavle, gdje će se ove nedjelje, 29. siječnja, trčati 6. kolo “Zimske lige u trčanju 22/23- Igor Malešević”.

“Poslušali smo zamolbe i prijedloge trkača i rekreativaca te u suradnji s Općinom, Turističkom zajednicom općine Čavle i Zrakoplovnim društvom Krila Kvarnera priredili nadaleko najravniju stazu za trčanje sa savršenim asfaltom- Aerodrom Grobnik! Puno je posebnosti Općine Čavle koja se proteže od Platka, do Gornjeg Jelenja, a među njima je svakako i Aerodrom. Posebna zahvala ide Zrakoplovnom društvu Krila Kvarnera i njihovom predsjedniku Darku Elezoviću koji su pristali ugostiti našu utrku”, poručuju iz Rivala. 

Okupljanje trkača je od 9 sati ispred hangara, a start je u 10 sati. Trčat će se dva kruga duž avio piste, odnosno ukupno 6 kilometara.


“Bit će ovo prava prilika da ‘poletite’ stazom i, bilo da ste profić ili rekreativac, testirate vašu brzinu na 6 km u savršenim uvjetima. Vrijeme će, kažu, surađivati. Nisu predviđene padaline, bit će hladno, ali suho. Prvi se natjecatelji u cilju očekuju ispod 20 minuta, a ostale ćemo sačekati do 11 sati, kada se svi selimo u Dom kulture na Čavlima gdje su domaćini u toplom ambijentu osigurali ručak za sve natjecatelje. Kao i uvijek, Turistička zajednica i Općina pobrinuli su se za nagrade najbržima i najsretnijima: kalendari, dodaci prehrani, Grobničko pivo… bit će tu svega, a ovaj puta dijelimo i medalje”, najavljuju Miroslav Marić, predsjednik Triatlon kluba Rival.

Šesto će kolo ujedno biti i ovogodišnja memorijalna utrka u spomen na Igora Stipaničića pa će medalje, uz 3 apsolutno najbrže žene i muškarca, osvojiti i najbrža ženska i muška trojka iznad 60 godina.

Online prijave su u tijeku, a zainteresirani se prijaviti mogu putem linka, sve do 16 sati u petak, 27. siječnja.