Čavle 13. ožujak 2024. K.V.

Proljeće na Čavji uz brojna događanja za sve generacije

Proljeće na Čavji uz brojna događanja za sve generacije
Frankopanski Uskrs, WRC Croatia Rally, Frankopanski krug, Filipja, Craft fest, Magični šešir…

Proljeće je odlično vrijeme za organizaciju događanja pa će se narednih nekoliko mjeseci na čavjanskom području održati brojne manifestacije.

“Uoči Uskrsa održat će se tradicionalni Uskrsni sajam, dok će se na Uskrsni ponedjeljak održati popularna manifestacija Frankopanski Uskrs u Kaštelu Grada Grobnika. Uskrsni ponedjeljak ove godine pada na 1. april stoga biste svašta mogli očekivati od nas toga dana”, poručuju organizatori. 

Travanj će ponovno okupiti ljubitelje brzine na WRC Croatia Rallyju 2024, koji će se voziti 19. travnja na Platku, dok će 30. travnja Kaštel Grada Grobnika obući staro ruho i izvesti pilot projekt, manifestaciju pod nazivom Frankopanski krug. 


1. svibnja rezerviran je za proslavu Filipje - blagdana sv. Filipa i Jakova, uz prvomajski fažol, glazbeni program i sportske aktivnosti, dok ćete par dana kasnije, 04. svibnja imati priliku pješačiti do Grada Grobnika i uživati u raznovrsnim pivama na Craft festu Grobnik. Svibanj će zaokružiti najslađe događanje, ono za djecu, a to je novo izdanje Magičnog šešira, koji će se održati u Jami 25. svibnja, ove godine s Eko predznakom

“U lipnju maksimalno promoviramo sport i ljepote naše outdoor destinacije stoga vas očekuje Pohod na Snježnik 9. lipnja, Grobnik Outdoor Weekend 15.-16. lipnja i Malonogometni turnir Jama 16.-22. lipnja”, najavljuje Rea Čargonja, direktorica Turistička zajednica općine Čavle.

Nezaobilazni Festival teatra Čavle - Omišalj ove godine slavi svoje 23. izdanje i Kaštel Grada Grobnika ugostit će ponovno 3 vrhunske predstave, uz jednu dječju koja će se održati u Domu kulture Čavle. 

Više informacija o programima dostupno je na Instagram i Facebook stranicama Turističke zajednice općine Čavle