Čavle 3. siječanj 2024. K.V.

Prvog vikenda 2024. na Čavji događanja neće nedostajati

Prvog vikenda 2024. na Čavji događanja neće nedostajati
U Pomorcu “Kobasica open”, na Cipici Dondolaši dižu zvono, a na Automotodromu će se - trčati 

“U početak svake nove godine poznato je da Čavjani ulaze jako i s puno događanja. Tako nas i ovog, prvog vikenda u 2024. godini očekuje pregršt zanimljivih tradicionalnih ali i novih događanja na Čavji”, poručuje Rea Čargonja, direktorica Turistička zajednica općine Čavle.

Tako će se tradicionalna i nesvakidašnja manifestacija 15. po redu “Kobasica open” održati u petak, 05. siječnja u Buffetu Pomorac. 

“Ukusna hrana, neodoljivi mirisi, živa glazba i šarenilo ljudi zasigurno će vas zabaviti i zagrijati u hladne dane siječnja. Ljubitelji mesa ovaj dan uvijek imaju označen u kalendaru, a mi ne vidimo bolji način slasnog početka godine. Ocjenjuje se najbolja kuhana i najbolja pečena kobasica, a na natjecanje se može prijaviti svatko i to kod domaćina ove zabave, u Buffetu Pomorac do samog početka natjecanja koje je zakazano u 18 sati. Imamo i nagradnu igru pod nazivom Pogodi kuliko komadi kobasic je va škatuli’ - ki pogodi, nosi kobasice doma! Ovim putem vas pozivamo na ovu jedinstvenu veselicu koja obiluje glazbom, odličnom hranom i još boljom zabavom. Doprinesite i vi tom divnom mirisu svojim kulinarskim sposobnostima ili samo dođite na neodoljiv i slastan zalogaj”, poziva Čargonja.

Već dan kasnije, u subotu 06. siječnja, tradicionalno na Sveta Tri kralja, Grobnički dondolaši dižu zvonac na Cipici. 

“U nedjelju, 07. siječnja smo u sportskom duhu jer smo domaćini 6. kola Zimske lige trčanja koja će se ove godine održati na Automotodromu Grobnik. Po prvi puta trčat će se po Automotodromu i po prvi puta Zimska liga će se pretvoriti u ‘noćnu ligu( s obzirom na to da je start u 18 sati. Zaista će biti atraktivno za pogledati ali i za okušati se u ovakvom izazovu”, najavljuje direktorica čavjanske Turističke zajednice.

Više informacija o utrci Zimske lige na Čavlima i načinu prijava dostupno je na Facebook eventu