Čavle 25. listopad 2022. Klaudio Vrančić

Punionice za električne bicikle predstavljena na Platku

Punionice za električne bicikle predstavljena na Platku
Nova punionica za električne bicikle, vrijedna 35 tisuća kuna, danas je predstavljena na parkiralištu Platak

Punionica za električne bicikle na parkiralištu Platak puštena je u pogon. Izrađena je od nehrđajućeg čelika visoke kvalitete, a istovremeno se na njoj mogu puniti četiri električna bicikla. Projekt Turističke zajednice Općine Čavle i Općine Čavle realiziran je uz pomoć Primorsko- goranske županije.


“Platak je dobio novu ponudu uz već postojeće sadržaje. Nadamo se da će punionica za električne bicikle na Platak privući nove posjetitelje. Projekt je vrijedan 35 tisuća kuna, a Primorsko- goranska županija sufinancirala ga je s 25 tisuća kuna”, rekla je Rea Čargonja, direktorica Turističke zajednice Općine Čavle.

“Zahvalni smo Općini Čavle i Turističkoj zajednici što su omogućili da se na Platku postavi punionica za e- bicikle, dodatni sadržaj koji će sigurno biti zanimljiv našim korisnicima. Na Platku imamo puno biciklista, sportaša i rekreativaca, a e- bicikli postaju sve popularniji”, ističe Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra.


“Želimo naglasak staviti na cjelogodišnje sadržaje i obogatiti ponudu. Iza nas je tako još jedna uspješna ljetna sezona s oko 45 tisuća posjetitelja, što je zavidna brojka koju do prije nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti. Za Platak vlada ogroman interes”, kazala je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle, najavivši uređenje nove edukativne šetnice od jezera do Malog doma, gdje će biti i novo dječje igralište te škola u prirodi. 


Projekt, koji bi trebao biti završen do ljeta, vrijedan je više od milijun kuna, od čega je 450 tisuća kuna osigurano od strane Ministarstva regionalnog razvoja, a spomenuti svakako treba i ostale radove koji su u tijeku na Platku. 

Nova žičara u funkciji na ljeto

“Platak je u ovom trenutku jedno veliko gradilište, ali radove privodimo kraju tako da će biti spreman za zimsku sezonu. Nova žičara, koja je dakako najzanimljivija, trebala bi biti završena do 21. veljače 2023. godine i vjerujem da će za ljetnu sezonu biti u funkciji”, najavljuje Udovič.