Čavle 12. rujan 2019.

Raste broj čavjanskih osnovnoškolaca

Raste broj čavjanskih osnovnoškolaca

S novim je prvašićima, koji su proteklog ponedjeljka krenuli u Osnovnu školu Čavle, broj čavjanskih osnovnoškolaca prešao brojku 600. 

U čavjansku “utvrdu igre, prijateljstva i znanja” ovog je tjedna krenulo 80 prvašića. Njih 76 pohađat će matičnu školu, dok će četvero učenika svoje osnovnoškolsko obrazovanje “potražiti” u područnoj školi u Gradu Grobniku. 


Nove je prvašiće razveselio školski poklon dobrodošlice- razredna majica, a njihove roditelje tradicionalni poklon Općine Čavle u iznosu od 300 kuna za kupnju školskog pribora. Uz to svi su prvašići osigurani od nezgode, zahvaljujući Općini koja im je uplatila policu osiguranja, za što je izdvojeno 16 tisuća kuna. 

Školu i Općinu posebno veseli činjenica da je broj čavjanskih osnovnoškolaca u porastu pa Osnovna škola Čavle danas broji čak 601 dijete.


"Drago nam je da raste broj prvašića i da naša škola sada broji preko 600 učenika. Dok većina zemlje ima problema s padom broja stanovnika i praznim školama mi imamo punu školu i vrtić", poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, naglasivši kako će Općina i dalje pomagati najmlađe i njihove roditelje.