Čavle 1. ožujak 2022. Klaudio Vrančić

S Busterićem u dim otišli svi čavjanski problemi

S Busterićem u dim otišli svi čavjanski problemi

Spaljivanjem Omikrona Busterića, krivca za sve probleme koji su mještane mučili u proteklih godinu dana, na Čavlima je završila vladavina maškara.

Općinski ključ ponovno je u rukama čavjanske načelnice Ivane Cvitan Polić, krivac za sve lanjske probleme je spaljen, Grobnički dondolaši zatvorili su posljednje kolo, a time i ovogodišnji mesopust. Epilog je to današnjih maškaranih zbivanja na Čavlima. 


No, da krenemo ispočetka. Dondolaši koji su od ranih jutarnjih sati obilazili općinu Čavle navečer su stigli iza Doma kulture. Mještane su najprije razveselili oni najmlađi, od kojih su neki, proteklih dana, napravili prve dondolaške korake. 


Zvonjava je iz sekunde u sekundu postajala sve jača te se, na oduševljenje okupljenih, uskoro pojavila i “prva postava” Dondolaša. Šezdesetak čuvara grobničkih užanci za svoju je “izvedbu” zaslužilo veliki pljesak Čavjana. 


Čavjanske maškare bile su prisiljene predati općinski ključ načelnici Ivani Cvitan Polić, koja je na svemu učinjenom zahvalila maškarama, kako čavjanskim tako i Mesopusnoj kumpaniji Grada Grobnika te dakako Grobničkim dondolašima.


U posljednjem činu Čavjanske su maškare presudile pustu Omikronu Busteriću, krivcu za sve lokalne, državne i globalne probleme koji su mučili mještane. Između ostaloga kriv je za najnoviji soj korona virusa, bustere, odgodu Riječkog karnevala… Busterić je stoga spaljen, a s njim su u dim otišli i  svi problemi.