Čavle 13. veljača 2018.

S Horvatinčićem u vjetar otišli svi grobnički problemi

S Horvatinčićem u vjetar otišli svi grobnički problemi
Pust Gazimir Sinkopa Horvatinčić večeras je po kratkom postupku proglašen krivim za sve probleme koji su Grobničane snašli u protekloj godini, a potom je spaljen iza Doma kulture na Čavlima.

Nakon što su Grobnički dondolaši stigli iza Doma kulture te tradicionalnim kolom zatvorili mesopusna događanja u općini Čavle na red su došle Čavjanske Maškare. Ključ Općine nakon kratke su ovogodišnje vladavine maškare teška srca morale vratiti načelnici Ivani Cvitan Polić.

Pust Gazimir Sinkopa Horvatinčić potom je proglašen krivim za sve nedaće koje su Grobničane snašle u protekloj godini, ali i za poneki državni problem. Kazna je izvršena po kratkom postupku pa je Gazimir Sinkopa izgorio i prije nego je vraćen na stup.

Prestalo je tek izvući ovogodišnju tombolu Grobničkih dondolaša, a svi koji nisu mogli prisustvovati izvlačenju rezultate će narednih dana moći pronaći na službenim stranicama Grobničkih dondolaša.

Tako je kraju priveden ovogodišnji mesopust, koji je za sve zaljubljenike u maškarana događanja bio prekratak. No, utjehu mogu pronaći u činjenici da nas u 2019, na istoku Riječkog prstena, čeka čak 9 maškaranih subota.