Čavle 8. siječanj 2024. Klaudio Vrančić

S lampicama na glavi trkači jurili po grobničkoj pisti

S lampicama na glavi trkači jurili po grobničkoj pisti
Automotodrom Grobnik sinoć je premijerno ugostio noćnu utrku Zimske lige - Igor Malešević

Zimska liga - Igor Malešević jučer je na Automotodromu Grobnik okupila gotovo 150 trkačica i trkača iz raznih krajeva naše županije. A na Grobniku ih je dočekala prava sportska “poslastica”. Naime prvi su puta imali priliku trčati grobničkom ljepoticom, a da događanje bude još atraktivnije pobrinuli su se organizatori iz Triatlon kluba Rival, koji su utrku “smjestili” u noćni termin. 


Tako je malo iza 18 sati po mračnoj grobničkoj stazi “potekla rijeka trkača” s lampicama na glavi. Kroz dva su ih kruga pratili članovi BK Rijeka, a nakon pretrčanih 8 kilometara na cilju su ih čekale medalje i nagrade, koje su osigurale Općina Čavle i Turistička zajednica općine Čavle te kasnije i okrjepa u Domu kulture, za koju se je pobrinuo “Palentar”.


Što se sportskog dijela ove jedinstvene priče tiče u muškoj je konkurenciji ciljem prvi prošao Bojan Rafaj, iza kojeg su stigli David Marot i Davor Varga. U konkurenciji ljepšeg spola do svog je “boxa” prva stigla Marina Juranić, iza koje su u ciljnu ravninu utrčale Aurora Valinčić i Maja Vukelić.