Čavle 19. lipanj 2016.

Schlosser i Hofer do zlata nakon drame

Schlosser i Hofer do zlata nakon drame
Markus Schlosser i Thomas Hofer (Sidecar Racing Team Schlosser) pobjednici su “zlatne utrke” Svjetskog prvenstva motocikala s prikolicom. Drugi su ciljem prošli Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen (44-Racing), a treći Sebastien Delannoy i Kevin Rousseau (Team Sand Seb 72).

Na najviše su se postolje, na grobničkom automotodromu, drugi puta u dva dana, popeli Švicarci Markus Schlosser i Thomas Hofer (Sidecar Racing Team Schlosser). Drugo mjesto osvojili su Finci Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen (44-Racing), a treće Francuzi Sebastien Delannoy i Kevin Rousseau (Team Sand Seb 72).

Rezultat je to dramatične “zlatne utrke” Svjetskog prvenstva motocikala s prikolicom, u kojoj uzbuđenja, dobrog i lošeg, nije nedostajalo. 

Nakon prva četiri kruga na prvom su mjestu bili Tim Reeves i Gregory Cluze (Remse Racing Team), drugo su mjesto držali Pekka Paivarinta i Kirsi Kainulainen (44-Racing), a treće pobjednici prvog dana Markus Schlosser i Thomas Hofer (Sidecar Racing Team Schlosser). 

No, o petom se krugu zavijorila crvena zastava zbog nesreće u kojoj su teže ozlijeđeni Tomas Axelsson i Artis Neilands (Sidecarracingteam 669). Švedsko latvijski tim je izgubio kontrolu nad motociklom i udario u zid. 

Nakon sat vremena pauze utrka je nastavljena. Rezultati su zbrojeni, a stanka nije koristila britansko francuskoj kombinaciji, koja je u preostalih četrnaest krugova ispustila vodstvo, ali i postolje. 

U F2 skupini slavili su Ben i Tom Birchall (Birchall Racing). Drugi su ciljem prošli Michael Grabmuller i Sophia Kichhofer (Polizeisportverein Wels Delta Racing Team), a treći Gunther Bachmaier i Manfred Wechselberger (MSV-Schwanenstadt PSV Wels).