Čavle 13. lipanj 2016.

“Sirius”, nova zvijezda na plesnom nebu

“Sirius”, nova zvijezda na plesnom nebu
Plesni centar Sirus i prijatelji napunili su Dom kulture na Čavlima. Prva produkcija “mladog” plesnog centra pokazala je da se Grobničani imaju s čime pohvaliti. Atraktivnih i nadasve kreativnih nastupa, na radost mnogobrojne publike, jučer nije nedostajalo.

Nekoliko stotina posjetitelja jučer je uživalo u “rasplesanoj” večeri na Čavlima. Mnogobrojni su bili i izvođači. Njih stotinjak u maštovitim se kostimima izmjenjivalo na pozornici. Dinamični nastupi osvojili su gledatelje pa je većina kući otišla “bolnih” dlanova.

Na svojoj prvoj samostalnoj produkciji “Sirius” se predstavio s čak 16 koreografija, koje “potpisuju” voditelj centra Roman Vrančić te Vanja Boškovski i Dominik Valić. 

Pet koreografija izveli su gosti: Plesna skupina Flash Dance Unit, Plesna grupa Flame, Plesni centar "Trinity&co., Plesni klub Dance Queen i Plesna grupa Porto Ri.
 
“Sirius” misli ozbiljno.

Plesni centar “Sirius” osnovan je u rujnu prošle godine, a već je prvih nekoliko mjeseci pokazalo da “Sirius” misli ozbiljno. Naime, na samom su početku ostvareni zapaženi rezultati na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Široka paleta stilova, kojima se bavi “Sirius”, obuhvaća urbane i komercijalne, kao i show dance i suvremeni ples te rekreativne grupe za odrasle. Trenutno centar broji šezdesetak članova, od 5 do 55 godina. 

Svi zainteresirani, mladi i oni nešto stariji, mogu se uključiti u “Sirius” tako da se u večernjim satima jave u centar, na adresi Čavja 48, na telefon 099/222-11-44 ili preko FB stranice centra.