Čavle 6. travanj 2024. V.A./Ri Prsten

Šišer od 17 metara i puno zabave ove nedjelje na Grobniku

Šišer od 17 metara i puno zabave ove nedjelje na Grobniku
Ove će se nedjelje održati drugi dio manifestacije Frankopanski Uskrs u Kaštelu, a kao nastavak započete proslave Uskrsa čiji se prvi dio održao u zatvorenom prostoru zbog vremenskih uvjeta.

Drugi dio tradicionalne i popularne manifestacije će se održati na Mali Uskrs i to od 14 do 17 sati. Započet će otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika, dugačak čak 17 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati.


Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, uz podjelu čaja skupljat će se i donacije za liječenje četverogodišnje djevojčice Anje Jurčić te manifestacija ove godine tako ima i humanitarni karakter. 

Dan će obilježiti raznovrstan program pa će se tako nastupiti Plesna grupa Sirius, u tri će se navrata održati zabavni kviz “Razvali pinjatu znanjem”, “Uskrsna zavrzlama” će dva puta sadržavati potragu za zlatnim jajem, dok će cijelo vrijeme svim raspoloženima za zabavu na raspolaganju biti i uskrsni slamnati poligon “Kokošinjac”.