Čavle 19. lipanj 2019.

Sjajne kazališne predstave stižu na Grobnišćinu

Sjajne kazališne predstave stižu na Grobnišćinu
Teatar Exit, Kazalište Moruzgva, Teatar Kerekesh i druge produkcije s nizom izvrsnih glumaca od 21. do 28. lipnja gostuju na Čavlima i u Omišlju, u sklopu 19. “Festivala pučkog teatra”. 

19. godinu za redom općine Čavle i Omišalj bit će domaćini “Festivala pučkog teatra”. Sjajne će se predstave narednih dana redati u drevnom grobničkom kaštelu i trgu Prikešte (u slučaju kiše predstave će igrati u Domu kulture na Čavlima i dvorani osnovne škole u Omišlju).

Festival će u petak 21. lipnja na Čavlima otvoriti Teatar Exit predstavom “Shakespeare na Exit”. Grobnička će publika 23. lipnja imati prilike gledati Teatar Kerekesh i “Pokopaj me nježno“ te 26. lipnja Kazalište Tragači i “Nora- trenutak pobune“. 


U Omišlju će 22. lipnja gostovati Kazalište Moruzgva i “Miris lovine“,  26. lipnja Ansambl  Intermezzo i “Tiramol”, a festival će 28. lipnja zatvoriti Željko Königsknecht i “Aplauz varalici”. Sve predstave počinju u 21:00.

“Posebnost, a uvjereni smo i kvaliteta, ovog Festivala je da predstavlja plod kulturne suradnje dviju jedinica lokalne samouprave, Općine Čavle i Općine Omišalj, nekadašnjih Frankopanskih kaštela, sredina prebogatih kulturnom tradicijom i narodnim stvaralaštvom”, poručuje programski voditelj Denis Redić.

Uz potporu Općina Čavle i Omišlja te turističkih zajednica, za opstojnost Festivala kroz proteklih osamnaest godina ključno je pokroviteljstvo Primorsko- goranske županije, ali u prvom redu privrženost publike, kojoj je Festival i namijenjen.


“Pored kulturološkog brendinga destinacija, osnovni cilj je strukovno pozicionirati festival u sam vrh nacionalnih kazališnih ljetnih zbivanja tijekom lipnja, učiniti ga prestižnim te postići kvalitetnu interakciju na relaciji glumac- publika- destinacija.

Što se tiče profila predstava te njihove produkcije, potrebno je reći da su kriteriji samog odabira znatno pomiču. Predstave su zahtjevnije, tehnički scenski opremljenije, sadržajnije. Sve navedene predstave su hit predstave koje su koncepcijski postavljene tako da ih publika vrlo rado prihvaća, poneke od njih se izvode već više od stotine puta dok će neke biti premijere u gostima”, naglašava Redić. 

Ulaz na sve predstave je, kao i proteklih godina, slobodan, što je raritet na hrvatskoj kazališnoj sceni. Publika će tako imati jedinstvenu priliku gledati Teatar Exit, Kazalište Moruzgvu, Teatar Kerekesh i druge produkcije s nizom vrsnih glumaca.