Čavle 28. siječanj 2022. K.V.

Skibike spektakl ovog vikenda na Radeševu

Skibike spektakl ovog vikenda na Radeševu
Platak će ovog vikenda biti domaćin jedinstvenoga natjecanja, kakvo na hrvatskom tlu i hrvatskom snijegu još nikada nije održano. 

Na Radeševu će se od 28. do 30. siječnja održati hrvatska premijera svjetske skibike utrke. Riječ je o sportu koji je na neki način spojio biciklizam i skijanje, samo što skibike umjesto dva kotača ima- dvije skije. Ovaj iznimno atraktivan sport na Platak stiže zahvaljujući skupini entuzijasta.

“Mi smo prvi skijaško- biciklistički klub u Hrvatskoj i imamo priliku organizirati prvo međunarodno natjecanje u ovom sportu u Hrvatskoj. Za sada imamo prijavu 22 natjecatelja, uglavnom su sve to profesionalni vozači downhilla, a većina njih pod ugovorom je s Red Bullom. Naravno da nismo očekivali nešto takvo, ali Platak će nakon ovoga biti vidljiv u čitavom svijetu. Ne smo Europi, nego i Americi. Tko do sada nije čuo za Platak, nakon ovoga natjecanja sigurno će za njega čuti”, ističe Jure Lučić, predsjednik i osnivač Skibike kluba Croatia.


Organizaciju ovog atraktivnog natjecanja podržali su Primorsko-goransku županija i Općina Čavle.

“Općina Čavle podržava rad sportskih klubova i podupire organizacije natjecanja. Skibike je jako zanimljiv i atraktivan sport. Nadam se da će naši mještani i gosti iskoristiti priliku i isprobati skibike. Naime, za ovaj sport ne morate imati skijaškog predznanja pa vjerujem da je ovo prilika mnogim ne skijašima da se spuste niz Radeševo. Dolazak ovakvog skibike spektakla na Platak znači i promociju našeg sportsko- rekreacijskog centra, ali i ovog kraja uopće. Nije to mala stvar. Ponosni smo i sigurna sam da će ovo natjecanje generirati neka nova natjecanja koja privlače natjecatelje i medije, ali i gledatelje i goste, a sve u interesu razvoja našeg turizma i gospodarstva baziranog na sportu”, rekla je čavjanska načelnica Ivana Cvitan Polić.  


Ovaj zimski sport za kojim je interes u velikom porastu dovodi u Hrvatsku najveće skibikere današnjice te kao takav nudi bogat dvodnevni program pun zabave i adrenalina. Platak, kao jedna od najpoželjnijih zimskih destinacija u Hrvatskoj, savršen je za domaćinstvo ovakvog događaja. 

Platak će ugostit će preko 20 vozača od koji su najpoznatiji Boris Režabek i Filip Flisar u bojama Red Bulla, Tobi Merz višestruki pobjednik Masters of Dirts- a, Gregor Schuster iz Rider tima Austria, Charles Padel iz Eretic Snowscoot tima te naš predstavnik Emanuel Bastaja u Rider timu Croata, također višestruki pobjednik Panoniana u scootering disciplini. 


Program će biti obogaćen prezentacijom tvrtke Sledgehammer, odnosno, njihovih skibike vozila, Ford Krainc predstavlja novi model vozila, cjelodnevna zabava uz DJ Stribora i njegovog party vozila, a vrhunac je naravno glavna utrka koja je na rasporedu u nedjelju s početkom u 11 sati.

“Sigurno je da adrenalina i zabave neće nedostajati te pozivamo sve zaljubljenike u zimske sportove te širu publiku da nam se pridruže i zajedno sa nama započnu godinu na najbolji mogući način- ludo i nezaboravno! Vidimo se na Platku”, poručuju iz Skibike kluba Croatia.