Čavle 3. ožujak 2023. Klaudio Vrančić

Skijašima se na Platku "suprotstavili" jedriličari

Skijašima se na Platku "suprotstavili" jedriličari
Četrdesetak skijaša i jedriličara snage je večeras, pod reflektorima Radeševa, odmjerilo u veleslalomu, a sudionici “Galeb Snipe & Ski Race-a” sutra sele na more ispred Kostrene

Skijaško- jedriličarska manifestacija “Galeb Snipe & Ski Race” kojom se ovog vikenda obilježava 90. godina od osnutka Jedriličarskog kluba Galeb, isto toliko od prvog Jadranskog slaloma, počela je danas na Platku.

“Početkom osamdesetih je u sklopu Jadranskog slaloma uvedeno i jedrenje na dasci. Na tim temeljima smo organizirali ovo natjecanje- Galeb Snipe & Ski Race”, istaknuo je Dean Pavlak, predsjednik organizacijskog odbora.


Sportska manifestacija koja objedinjuje skijaško natjecanje u kategoriji veleslalom i jedriličarsku regatu u klasi Šljuka (Snipe) počela je večeras pod svjetlima Radeševa. Snage je u veleslalomu odmjerilo četrdesetak sudionika, skijaša i jedriličara.

“Umjesto nekadašnjeg slaloma odlučili smo se da se ovaj put voze dvije vožnje veleslaloma. Ovdje su olimpijci, članovi kluba i naravno jedriličari koji će pokazati svoje umijeće na skijama. Ideja je da se jedriličari okušaju u skijanju, a skijaši u jedrenju”, rekao je Davor Štimac, predsjednik Ski kluba Rijeka.


Na Platku smo tako danas saznali kako skijaju jedriličari, a sutra ćemo na moru ispred Kostrene vidjeti kako jedre skijaši. Jedriličari se u Žurkovu okupljaju već oko 11 sati, a start regate, koji će ovisiti i o vremenu, predviđen je za 13 sati.

Već spomenutim obljetnicama svakako treba pridodati i 30. obljetnicu Primorsko- goranske županije, koja je pomogla Jedriličarskom klubu Galeb, Ski klubu Rijeka i Goranskom sportskom centru u organizaciji ovog natjecanja. A isto toliko godina slave i domaćini- Općine Čavle i Kostrena.


“Zadovoljni smo što se na Platku toliko toga događa. Naš je cilj bio da Platak bude cjelogodišnja destinacija. Slavimo 30 godina naše Primorsko- goranske županije, u kojoj je moguće u jednom danu boraviti na snijegu i moru. Sinergija je to kojom se možemo pohvaliti”, rekla je Sonja Šišić, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ. 

“Ušli smo u ožujak s ovom divnom snježnom pričom. Zanimljivim natjecanjem, na najljepšem brdu na svijetu, obilježavamo velike obljetnice te spajamo zelenu i plavu priču”, zaključila je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle.