Čavle 16. lipanj 2019.

Slavlje Saint Vulbasa, peto mjesto za Čavle ŠB 

Slavlje Saint Vulbasa, peto mjesto za Čavle ŠB 
Favorizirani francuski Saint Vulbas pobjednik je Kupa europskih prvakinja igranog u Boćarskom domu na Hrastenici. Domaće boćarice, koje su na samom početku natjecanja poražene upravo od Francuskinja, osvojile su peto mjesto.

Boćarice Čavle Škole boćanja osvojile su peto mjesto u Kupu europskih prvakinja koje je završeno u Boćarskom domu Hrastenica. Čavjanke su u posljednjoj utakmici za poredak pobijedile srpsku Altinu 14:4. 

Osmi puta su pobjednice Kupa europskih prvakinja postale boćarice francuskog Saint Vulbasa. Francuskinje su u neizvjesnom finalu u kojem je o pobjedniku odlučivala praktički jedna boća pobijedile talijanski Borgonese s 10:8. 


Talijanke su imale priliku za pobjedu no Francesca Carlini napravila je prijestup kod izbijanja ključne boće te je Coralie Rives slavila s 10:9. 

Dodatno pripetavanje Talijankama je mogao osigurati par Depetris i Negro, no trebala su im tri punta. Negro je loše uvaljala prvu boću, a nakon promašaja Depetris više nisu imale mogućnost osvajanja potrebna tri punta te je pobjeda otišla na stranu Francuskinja. 

Treća mjesta pripala su boćaricama Labina i Krima dok su na sedmom i osmom mjestu završile boćarice turskog Afad Sporta i ruske Parsec Moskve. 


Priznanja ekipama podijelili su predsjednik FEB- a, Europske boćarske federacije, Roberto Favre i Norbert Mavrinac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle. 

Zanimljivo je da finalu Kupa europskih prvakinja, najjačem međunarodnom klupskom natjecanju za žene nije nazočio niti jedan visoki dužnosnik Hrvatskog boćarskog saveza, iako je Europska boćarska federacija povjerenje ukazala upravo hrvatskom nacionalnom savezu.