Čavle 21. kolovoz 2020.

"Slučajno" prijateljstvo koje traje već čitavo desetljeće

"Slučajno" prijateljstvo koje traje već čitavo desetljeće
Sadnjom dva crvena hrasta iza Čebuharove kuće obilježeno je desetljeće prijateljstva između Općine Čavle i slavonske Općine Cernik. Simbolični čin obilježio je i početak ovogodišnje “Bartoje”, blagdana svetog Bartola, zaštitnika cerničke župe. 

Jedna pogrešna uplata, na račun krive Općine, rezultirala je prijateljstvom koje traje već čitavo desetljeće. To je prijateljstvo između Općine Čavle i slavonske Općine Cernik, danas obilježeno simboličnim činom.


Naime, iza Čebuharove kuće, doma Općine Čavle, posađena su dva crvena hrasta, koja su na Grobnišćinu stigla iz Slavonije.

“Veseli nas što naše prijateljstvo traje i raste. Uz Općine povezale su se i naše udruge te naši ljudi. Nadamo se da će ova stabla, koja smo danas posadili, rasti, a s njima i naše dvije općine”, poručila je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle. 


“Jako se dobro slažemo, bez obzira na politiku. Međusobno se posjećujemo, imamo puno toga zajedničkoga, zajedničke interese i projekte. Suradnja traje i nadamo se da će u budućnosti biti još bolja”, rekao je Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik. 

Spomenuti svakako treba kako su za veliko prijateljstvo između Općine Čavle i Općine Cernik najzaslužniji bivši općinski načelnici Željko Lambaša i pokojni Nikola Jugović.