Čavle 1. svibanj 2017.

Spinčićeva muzika razbudila Grobnišćinu

Spinčićeva muzika razbudila Grobnišćinu
Tradicionalnom prvosvibanjskom budnicom Glazbenog društva Spičnići, simboličnom podjelom karanfila te polaganjem vijenaca na Čavlima je obilježen Međunarodni praznik rada. 

18. godinu u nizu Spinčićeva je muzika prvog dana svibnja stigla na Grobnišćinu. Punoljetna budnica jutros je odzvanjala centrom Čavala, a potom i Krenovcem. Uz to simbolično su položeni vijenci u spomen na sve stradale u borbi za radnička prava i prava žena.

“Za kraj smo va Gradu Grobniku, kadi imamo prvomajski fažol. Celo vrime dilimo garofuli ki su simbol borbe za prava radnika. To j već tradicionalni način obilježavanja 1. maja. Naši mještani to već prepoznaju pa nas čekaju na timi lokacijami,“ naglasila je zamjenica općinskog načelnika Ivana Cvitan Polić.
 
Ranojutarnje buđenje Kastavštine

Prije buđenja Grobnišćine Spinčićeva muzika razbudila je svoju Kastavštinu. Pod dirigentskom palicom Darka Čargonje zasvirali su u: Spinčićima, Trinajstićima, Rubešima, Kastvu, Brnčićima i Jardasima. 

“To je najboje ča sopemo kroz leto, skoro boje nego naš novoletni koncert, aš ni napeto, aš je z guštom. Vavek je lepo i atmosfera je odlična,“ rekao je Aleksandar Južnić, predsjednik Glazbenog društva Spinčići.

Nakon okrijepe u Gradu Grobniku Glazbeno društvo Spinčići nastavilo je “turneju” prvosvibanjskim buđenjem Rešetara i Ćikovića.