Čavle 2. kolovoz 2017.

Sport i opuštanje 1100 metara nad morem

Sport i opuštanje 1100 metara nad morem
Jedinstvena manifestacija "Sva lica Platka" posjetiteljima će ponuditi upravo ono lice Platka koje im je potrebno. Bogat program sastoji se od sportskog i relaksirajućeg dijela, koji mogu biti povezani ovisno o volji, kondiciji i vremenu posjetitelja.

U sjedištu Primorsko- goranske županije održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena manifestacija "Sva lica Platka".

U uvodnom dijelu konferencije za novinare, zamjenik župana Marko Boras Mandić podsjetio je da je Primorsko-goranska županija prije 4 godine krenula u razvoj Platka. Cilj je bio da Platak postane centar koji živi 365 dana u godini, što je moguće samo kroz razvoj infrastrukture i time veću pristupačnost.
 
Spajanje Platka i NP Risnjak

Nakon razvoja infrastrukture uslijedila je trenutna faza obogaćivanja sadržaja pa se planira razvoj sportskih manifestacija, koncerata i drive-in kina. Platak također ima i veliki potencijal za spajanje s Nacionalnim parkom Risnjak, koji je od svih nacionalnih parkova najmanje posjećen.

"Platak je prepoznatljiv po tome što se na njemu može skijati na 1100 metara, s najljepšim pogledom na Kvarner", zaključio je Boras Mandić.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog skijaškog saveza s kojima je župan Zlatko Komadina danas održao sastanak vezano za budućnost projekta RSRTC Platak. Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza istaknuo je da je Platak izuzetno važan za razvoj hrvatskog skijanja i turističke ponude ove regije. Već 2007. godine sa Županijom je započela inicijativa revitalizacije Platka i s tim ciljem 2010. godine Hrvatski skijaški savez doveo je Europski kup na Platak.


"Sportski centri ne funkcioniraju samo zimi i ljeti, već se bore za međusezone da bi bili komercijalno isplativi. Platak je idealan za to i ova inicijativa je hvalevrijedna. Platak treba biti kvalitetno, malo, regionalno skijalište prvenstveno za skijaše iz ove regije. Tu je i jedinstvena mogućnost skijanja ujutro na Platku i ručka na Kvarneru popodne, kao i pružanje dodatnih sadržaja djeci i za natjecanja. Mi smo spremni podržati inicijativu da se ponovno dovede Europski kup na Platak", rekao je Pavlek dodavši da bi Hrvatski skijaški savez koristio Platak i kao trening centar skijaša.

Pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić ovu godinu smatra prijelomnom za sadržaj na Platku.

"Iako nismo imali puno sreće s vremenom, rezultati su bili izvrsni. U ljetnoj fazi ponovno rušimo rekorde i udvostručavamo promet nizom novih sadržaja. Po prvi put smo prešli na cjelogodišnji rad i zato je ovo bila prijelomna godina", rekao je pročelnik dodavši da će pred Županijsku skupštinu biti stavljene odluke o daljnjim investicijama u skijaški centar.

19. kolovoza svi na Platak

"Sva lica Platka" održat će se 19. kolovoza s početkom u 10 sati. Program #sportiraj sastoji se od sportskih turnira u odbojci na pijesku, malom nogometu te košarci "3 na 3", čime se koristi obnovljena infrastruktura sportskih terena na Platku.

Turnir u odbojci na pijesku ugostit će rekreativce, aktivne i bivše odbojkaše i odbojkašice. Ekipe će se sastojati od tri člana, a važno je imati jednu žensku članicu u terenu.

Malonogometni turnir rezerviran je za odmjeravanje snaga svih zaljubljenika u nogomet koji će se truditi osvojiti nogometno lice Platka, a svi ljubitelji loptanja pod obručem okušat će se u turniru u košarci "3 na 3". Najuspješnije ekipe očekuju vrijedne nagrade.

Program #chilliraj službeno otvara svoja vrata za opuštanje, odmor i zabavu u 14 sati ispred Malog doma Sušak na Platku gdje će posjetioci neovisno o uzrastu i različitim vizijama odmora zasigurno pronaći nešto za sebe.

U lounge zoni omogućeno je rashlađivanje ležanjem u hemucima, "Kutak za opuštajući trenutak" gdje se nalaze radionica joge, kadulje te Gong kupka. Nakon zalaska sunca održat će se i šetnja po mraku turističkom stazom do dna, uz osvjetljenje solarnim lampionima. Program će trajati do 2 sata ujutro.