Čavle 13. studeni 2023. Klaudio Vrančić

Sportska bajka s Hrastenice dobila zlatni naslov

Sportska bajka s Hrastenice dobila zlatni naslov
Svjetske boćarske prvakinje iz francuskog Rumillya - Carrolina Bajrić i Nikol Belasić sinoć su se vratile na Grobnišćinu

Carrolina Bajrić i Nikol Belasić svjetske su prvakinje u parovima, a sjajna Carrolina tome je pridodala i zlato u štafeti, koje je osvojila u paru s Rijom Vojković. A koliko su sjajna ta najsjajnija odličja, osvojena u francuskom Rumillyu, dovoljno govori podatak da su prva osvojena u paru i štafeti u povijesti hrvatskog ženskog boćanja. 


“Ova godina je zaista posebna za mene. Počela je sa zarukama, diplomom, novim poslom i sada završava s dva svjetska zlata. Stvarno sam jako ponosna. Rođendan mi je za dva dana i nisam si mogla poželjeti bolji i ljepši poklon. Na prvenstvo sam otišla bez većih očekivanja. Prvo osvojeno zlato je bilo u napetoj i neizvjesnoj štafeti s Rijom Vojković. Ušle smo u trku s ciljem da napravimo svoj rezultat, kao na treningu. Zaista smo se iznenadile kako smo odlično odigrale i pozlatile srebro iz 2021. Nikol i ja smo kroz cijelo prvenstvo briljirale i dominirale u paru. Poznamo jako dugo, klupske smo suigračice i funkcioniramo kao jedno. Također smo srebro iz 2021. pozlatile. Sve se to vrati. Kako je meni bilo suđeno da tada izgubim dva finala, tako su ova finala, u istim disciplinama, bila zlatna. Zahvalila bih se roditeljima, obitelji, prijateljima, klubu i suigračicama na svemu, na svakoj podršci, pljesku,suzi... A posebno suprugu i tati od Nikol, koji su prošli toliko kilometara da bi nas bodrili. Zahvalila bih se i našem treneru Deanu Klariću, bez kojeg ništa od ovoga ne bi bilo moguće”, rekla je Carrolina.


“Danas kad čitam naslove prolaze me trnci. Stvarno smo postigle nešto veliko. Nakon brojnih medalja stigla je ona najsjajnija i najvrjednija. Stiglo je svjetsko zlato. Postignut je dugo željeni cilj. Sav trud, upornost, zalaganje i dugotrajni treninzi nagrađeni su nakon 13 godina rada. Ovo je bilo jedno prekrasno iskustvo. Kada smo saznale da igramo skupa na svjetskom prvenstvu, odlučno smo rekle ‘mi to možemo’. Pripremile smo se psihički i fizički, ali ono što je najviše pridonijelo zlatu je naša sloga. Carrolina i ja poznajemo se skoro cijeli život. Povezale su nas boće. Ona je moja suigračica i prijateljica. Kad se nešto takvo spoji, mala je mogućnost da će ispasti loše. Smatram da smo pokazale izrazito dobru i kvalitetnu igru od početka do kraja svjetskog prvenstva. Igrački smo nadjačale protivnika i dominirale u igri. Želim se zahvaliti svima koji su nas pratili uživo i online. Hvala izborniku, cijeloj našoj reprezentaciji, suigračicama i klubu. Hvala tati i suprugu koji su prošli skoro 1000 km kako bi navijali za nas. Hvala našim obiteljima i treneru Deanu Klariću”, poručila je Nikol.


Hrvatska je u francuskom Rumillyu osvojila pet odličja i prvi je puta u povijesti najuspješnija nacija na Svjetskom boćarskom prvenstvu za žene. Ne čudi stoga što je za boćarice sinoć na Hrastenici organiziran veliki doček, dostojan svjetskih prvakinja.

“Jučer smo imale prekrasan doček od strane našeg kluba, naših obitelji i Općine Čavle koja nas uvijek vjerno prati u našem sportu i brojnim uspjesima. Dočekali su nas s vatrometom i bakljama, cvijećem, poklonima i tortama, s osmijesima na licu i suzama radosnicama u očima”, rekla je Nikol.

“Doček je bio zaista vatren i prekrasan. To je nešto što će nam zauvijek ostati u sjećanju”, zaključila je Carrolina.


“Doček je bio fantastičan, špalir baklji, vatromet, suigračice, prijatelji, roditelji, nonići... Svi smo ponosni na rezultat Carroline i Nikol, svjetske viceprvakinje iz 2021. postale su najbolje na svijetu! I to dominantno i sigurno od prve do zadnje utakmice. Carrolina je napravila čudo, najsjajnija je zvijezda svjetske smotre, a Nikol je izdržala strašan pritisak i pokazala da je čisto zlato. Ja sam najponosniji trener na svijetu”, kazao je emotivni Klarić.

To i ne čudi, jer njegova sportska bajka s Hrastenice dobila je zlatni naslov…