Čavle 18. kolovoz 2020.

Sportski turniri i drugi sadržaji ovog vikenda na Platku

Sportski turniri i drugi sadržaji ovog vikenda na Platku
Ove subote na Platku turniri u odbojci na pijesku, košarci, malom nogometu boćanju i disc golfu. U nedjelju je na rasporedu brdsko trčanje, biciklizam, dječja utrka i utrka sa psima, a posjetitelje čekaju i brojna iznenađenja.

Festival sportske rekreacije PGŽ u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve”  održava raznovrsne aktivnosti svaki vikend na Platku cijelog ljeta. U suradnji s Društvom sportske  rekreacije Kvarner, u srpnju je održano “Zen lice Platka” u kojem su svi posjetitelji mogli uživati u opuštajućim radionicama.

Idući vikend očekuje nas aktivni odmor na Platku. Program je u početku bio zamišljen kao trodnevni sportsko- zabavni festival za sve uzraste, ali svima poznata epidemiološka situacija primorala je na smanjenje sadržaja, pogotovo za najmlađe. Ipak, aktivnosti na otvorenom uz poštivanje preporuka su i više nego dobrodošle za poboljšanje zdravlja i održavanje kondicije tako da je sportski duh nadvladao sve prepreke i izazove.


Subota, 22.8. rezervirana je za “Sportsko lice Platka”. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za neki od pet uvijek atraktivnih sportova. Odbojka na pijesku koju igraju tročlane ekipe s najmanje jednom djevojkom u terenu prošle godine je imala rekordan broj ekipa te su organizatori ove godine odlučili završiti turnir po danu i primiti maksimalno 12 ekipa, a u slučaju većeg interesa održat će se još jedan turnir u nedjelju. 

Košarka 3 na 3 dobiva novo ruho. Asfalt je zamijenjen sportskom podlogom što vjerujemo da će privući veći broj ekipa, pogotovo u ljetu koje je oskudijevalo turnirima. Nogometaši od prve godine vole doći na Platak, jer kažu da je tamo na prvom mjestu fer play, dobra organizacija i druženje te im asfaltna podloga ne smeta previše. 


Boćanje privlači i muškarce i žene te su na terenu veoma podjednaki pa ćemo vidjeti tko će idući vikend osvojiti prvi bulin Platka. S disc golfom se već par godina posjetioci Platka imaju prilike upoznati i isprobati ovu zanimljivu igru, a ovog ljeta održane su česte prezentacije i profesionalni turniri tako da očekujemo kvalitetnu borbu diskovima u šumi. 

Najuspješniji sudionici dobit će ručno izrađene, unikatne medalje od drva i nagrade sponzora. Nakon odigrane tekme, svi se mogu odmoriti u Lounge zoni kod parkinga te se uljuljati u viseću mrežu za ležanje između stabala, zavaliti u ležaljku i kauč od paleta te na propisanoj udaljenosti uživati do idućeg meča. 

Prijaviti se još uvijek možete na mail: turniri.platak@gmail.com, a sve informacije o događaju pratiti na facebook događaju: “Sportsko lice Platka”. 


Dan poslije, u nedjelju, na Platku će uživati svi zaljubljenici u brdsko trčanje i biciklizam. Treće izdanje “Vertikalnog lica Platka” nudi tri utrke, i to na 5, 10 i 20 km. Dužine su ostale iste kao prošle godine, ali su rute malo izmijenjene. Svima će i dalje najveći izazov biti popeti se što brže na vrh Radeševa, s time da će se ove godine penjati stazom Radeševo 2, a prije će otrčati krug oko novog jezera. 

Biciklistička MTB utrka ide u novom XCO formatu što znači da će se pedalirati 5 krugova od 4,4 km. To je zanimljiviji, kompetitivniji i atraktivniji format pa se očekuje i dobra povratna informacija od sudionika. Za one koji nisu raspoloženi natjecateljski, organizirana je opuštena vođena biciklijada, a za one najspremnije i dalje je tu kombinacija “Run 'n' bike”. Prijave na ovaj događaj moguće su putem web stranice Stotinka- Vertikalno lice Platka. 


Oni koji nisu imali priliku isprobati vožnju električnih bicikli, ali i ostalih MTB bicikl upravo će to moći učini na Platku jer u goste dolazi ekipe iz Ri bike dućana- servisa koji može pronaći odgovarajuću opremu za svakog zaljubljenika u pedaliranje. 

Kako ipak ne bi izostavili najmlađe, organiziraju se Dječje utrke prilagođene dobi od 5 do 12 godina. Zagrijat će ih kineziolozi iz Udruge Motus i Brže, više, jače, uz pomoć maskota iznenađenja! Svi sudionici dobit će za uspomenu medalju, a najuspješniji i nagrade. Za sve uzraste Speleološka udruga Estavela odgovara na sva pitanja znatiželjnika o istraživanu jama i važnosti speleologa za zaštitu prirode. 

Svi će imati priliku probati dio speleoloških tehnika kroz natjecanje “Hrčak” gdje je cilj “dosegnuti” visinu od 100 metara te napraviti nekoliko uzlova koji se koriste u speleologiji ali dobro dođu i oko kuće. Sve nedjeljne aktivnosti organiziraju se ispod Velikog doma na Platku od jutarnjih sati.


Novost je promotivna utrka sa psima te sadržajan Pseći kutak koji se organizira u suradni s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ. Od 11 do 15 sati u hladu ispod Velikog doma moći ćete prošetati i udomiti psiće iz Skloništa za nezbrinute Lič i VetCentra Crikvenica. Bit će postavljen i foto kutak u kojem ćete se moći uslikati s vašim ljubimcem te uz poruke o važnosti brige i zaštite životinja. Dreser će biti dostupan za odgovore na sva pitanja o odgoju pasa, a možete saznati i sve pravne obveze vlasnika ljubimaca. Najmlađi će vjerujmo uživati u radionici origami pasa te utrci s ljubimcima u kojoj možete osvojiti odlične nagrade koje su donirali Josera, HOP, Monty's dog beach & bar.

Detalje i novosti možete pratiti na facebook događaju Vertikalno lice Platka 2020.