Čavle 20. kolovoz 2020.

Sprave za vježbanje postavljene pokraj čavjanske škole

Sprave za vježbanje postavljene pokraj čavjanske škole
Sedam višenamjenskih sprava za vježbanje na otvorenome, vrijednih oko 60 tisuća kuna, postavljeno je jučer u borovoj šumi pokraj Osnovne škole Čavle.

Ovogodišnje “Dane zdravlja” odgodila je korona. No, u sklopu hvalevrijednog čavjanskog projekta jučer su, u borovoj šumi pokraj osnovne škole Čavle, postavljene sprave za vježbanje na otvorenom.  


“Tema ovogodišnjih Dana zdravlja je visoki krvni tlak pa su naše aktivnosti usmjerene k tome. Kako bi utjecali na krvni tlak želimo potaknuti naše mještane na rekreaciju. Upravo zato postavili smo sprave za vježbanje na otvorenom, a organizirat ćemo i pokazne vježbe”, najavila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Sedam višenamjenskih sprava, vrijednih oko 60 tisuća kuna, u stopostotnom je iznosu financirano iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Za projekt koji će se provoditi ove i iduće godine Općini Čavle i slavonskoj Općini Cernik, koja je partner u projektu, odobreno je oko 280 tisuća kuna. 


Sredstva će se, osim u spomenute sprave, utrošiti i u radionice za temu zdravlja i prevencije. Dio programa u listopadu bi se trebao održati u općini Cernik, a dio u općini Čavle. No, to će dakako ovisiti o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.