Čavle 13. veljača 2023. Izvor: Ski klub Rijeka

Srebro i dvije bronce za Ski klub Rijeka na Platku

Srebro i dvije bronce za Ski klub Rijeka na Platku
Najbolji klupski rezultat imao je Lukas Šepić koji je u petak u slalomu bio brončani, a u subotu u veleslalomu srebrni

Na Platku su proteklog vikenda održana dva natjecanja najboljih hrvatskih mladih skijaša, dječaka i djevojčica od 8 do 12 godina. Vremenski uvjeti bili idealni, a natjecanja su se održavala na stazi Radeševo 2.

Okupilo se 60 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova: SK Zagreb, SK Medveščak, HASK Mladost, SK Markuševac, SK Končar, SK Žuti mačak te domaćin i organizator natjecanja SK Rijeka, kao i troje natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, koji su ostvarili izvanredne rezultate.


Za Ski Klub Rijeka nastupilo je šest natjecatelja, a najbolji klupski rezultat imao je Lukas Šepić. Ski klub Rijeka ukupno je osvojio tri medalje- dvije brončane i jednu srebrnu, a uz Šepića se na postolje popela i Lana Skokan. 

U petak su održane dvije vožnje slalom utrke Kup PGŽ za dječake i djevojčice U10 i U12. Ski klub Rijeka osvojio je dva treća mjesta i jedno odlično četvrto mjesto. U kategoriji mlađih djevojčica brončanu medalju dobila je Lana Skokan, a u kategoriji starijih dječaka broncu je osvojio Lukas Šepić. Odlično četvrto mjesto u njegovoj tek prvoj sezoni Cro Ski natjecanja osvojio je osmogodišnji Fran Maksan.


U subotu je  održana veleslalom utrka za Prvenstvo Hrvatske i otvoreno Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice U10 i U12. Nakon što je u petak na slalomu bio brončani, Lukasa Šepiću subotu je, u kategoriji starijih dječaka, osvojio srebrnu medalju.

“Zahvaljujemo se Goranskom sportskom centru i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, stanici Rijeka na suradnji. Svim okupljenim natjecateljima, trenerima i navijačima najavljeno je da će se i sljedeće godine održati utrke na Platku, ali uz novu žičaru- četverosedežnicu kojoj se svi veselimo”, poručuju iz Ski kluba Rijeka.