Čavle 22. siječanj 2024. H. Galogaža Lanča/M. Stupar

Sretni 13. Carnival Snowboard Session održan na Platku

Sretni 13. Carnival Snowboard Session održan na Platku
Tino Stojak najbolji u muškoj, Nikolina Mišeta u ženskoj konkurenciji 13. Carnival Snowboard Sessiona

Sjajne vremenske prilike, odlična atmosfera uz stazu i atraktivni izvedba ono je po čemu će gledatelji pamtiti 13. izdanje Carnival Snowboard Sessiona što je jučer održano na dnu staze Radeševo na Platku.


Natjecanje je okupilo preko trideset natjecateljica i natjecatelja u dječjoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, koji su nakon kvalifikacijskih rundi sucima Vidu Bariću i Matiji Dukiću pokazali najbolje što mogu i znaju na snježnoj “dasci”.


Prvo mjesto osvojio je svojim zavidnim umijećem Zagrepčanin Tino Stojak, slijedio ga je Riječanin Marko Gačić, a treće mjesto pripalo je Slovencu Nejcu Ferjanu kojem je ovo šesto postolje na Carnival Snowboard Sessionu. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Nikolina Mišeta.


Najbolju podršku uz stazu imali su natjecatelji i natjecateljice koji su se natjecali u dječjoj (rođeni nakon 2009. godine) i juniorskoj kategoriji (rođeni između 2005. i 2009. godine), među kojima je najmlađi imao četiri godine. Najbolji junior bio je Fabijan Vidaković, a najbolja juniorka Hana Pecotić. Najbolji dječak je Ukrajinac Tymur Foihel, a najbolja djevojčica Vita Zekić.


Natjecanje je otvoreno uz prigodne riječi novoizabrane kraljice Riječkog karnevala Sare Đukić, meštra Sandija, direktora TZG Rijeke Petra Škarpe, direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov i županijskog vijećnika Lea Pavele.


13. Carnival Snowboard Session pomogli su Turistička zajednica Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Goranski sportski centar i Skijaški savez Primorsko-goranske županije.