Čavle 14. srpanj 2021.

Stari dio čavjanske škole dobiva novu fasadu

Stari dio čavjanske škole dobiva novu fasadu
U tijeku su radovi na sanaciji fasade starog dijela Osnovne škole Čavle, vrijedni 600 tisuća kuna, koje financiraju Općina Čavle i Primorsko- goranska županija.

Nakon što je 2018. Osnovna škola Čavle dobila šareno novo krilo s 8 novih učionica, što je omogućilo rad škole u jednoj smjeni, red je došao i na stari dio zgrade, izgrađen 1965. godine. 


U tijeku su radovi na sanaciji fasade, vrijedni 600 tisuća kuna, koje će, kroz tri faze, zajednički, s po 300 tisuća kuna, financirati Općina Čavle i Primorsko- goranska županija. 

Gradilište su danas obišli zamjenica primorsko- goranskog župana Marina Medarić, općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin i ravnateljica OŠ Čavle Tanja Stanković. 


“Zahvaljujući novom krilu sva djeca ovdje idu u jednosmjensku nastavu, što je standard kojem PGŽ teži. Sada će i stari dio škole dobiti novu fasadu, koja će pasati uz novo krilo”, poručila je Medarić.

“Ovo je doista obuhvatan projekt. Izgledat će predivno, šareno i veselo. Uskladili smo boje. Općina u prvoj fazi ulaže 100 tisuća kuna, a nastavit ćemo i narednih godina. Veseli me što nas Županija i dalje prati”, rekla je Cvitan Polić. 


Projekt sanacije prigodan je poklon čavjanskoj školi, koja ove godine obilježava 170. obljetnicu pučke škole u Gradu Grobniku i 350 godina opismenjavanja djece na području Grobnišćine. 

“Ovo je idealna prilika da na ovaj način obilježimo te dvije vrlo važne obljetnice. Posebno nas veseli i još jedna školska godina gdje bilježimo rast broja učenika. Imamo porast od oko dvadeset učenika, dakle gotovo jedan cijeli razredni odjel”, istaknula je Stanković.


“Na proljeće smo otvorili i rekonstruiranu školu u Dražicama pa će na području Grobinštine biti dvije prekrasne škole, koje će imati standard na kojem će im mnogi zavidjeti”, zaključila je Stilin.