Čavle 10. svibanj 2015.

Biciklisti osvojili Grobnik

Biciklisti osvojili Grobnik
Više od 200 biciklista danas je sudjelovalo u 6. grobničkoj Proljetnoj biciklijadi, u sklopu koje je ponovno vožen i jedinstveni Uspon za kobasicu. 

Sudionici 6. Proljetne biciklijade Grobnik mogli su birati između dvije rute. Obiteljska se sastojala od 20 kilometara duge dionice, koja se vozila od Čavala prema Dražicama, do Aerodroma Grobnik te povratak kroz Sobole na Čavle. Oni spremniji odlučili su se za dvostruko dužu, sportsku rutu, Čavle, Mavrinci, Kukuljanovo, Povile, Aerodrom Grobnik, Soboli, Podrvanj, Grad Grobnik, Bajčevo selo, Čavle.   
 
Veliko finale "za kobasicu"

Najzanimljiviji dio biciklijade zasigurno je uspon od Podrvnja do Grada Grobnika, popularnije Uspon za kobasicu. Tu je dionicu najbrže prošao Dario Bubnič, ispred Denisa Udovića i Gorana Davidića. Trojcu su dodijeljeni vijenci, pogađate od kobasica. Napomenimo i da je prva dama u Gradu bila Nina Broznić. 

U organizaciji Krila Kvarnera biciklisti su se, u pauzi, na Aerodromu Grobnik, mogli upoznati sa zrakoplovima, a Udruga Palentar još se jednom pobrinula da s Grobnika nitko ne ode gladan. Naime, po povratku na Čavle sve je sudionike dočekao ručak, ripa i fažol te palenta.

“Celi centar Čavje nan je okupiran biciklistima, svi ugostiteljski objekti su puni i to nam je cilj, privući ljude, da steknu naviku da dolaze, ne samo kad je biciklijada, nego i u slobodno vrijeme. Imamo sreću da nan je prekrasan dan, tako da se stvarno sve posložilo,” naglasio je Ivan Salamon, direktor Turističke zajednice Općine Čavle.

Proljetnu biciklijadu zajedničkim snagama organiziraju Turistička zajednica Općine Čavle i Biciklistički klub Grobnik, pod pokroviteljstvom Općine Čavle.