Čavle 21. svibanj 2017.

Stotinjak sudionika na 8. Proljetnoj biciklijadi Grobnik

Stotinjak sudionika na 8. Proljetnoj biciklijadi Grobnik
8. izdanje grobničke Proljetne biciklijade ne Čavlima je jutros okupilo stotinjak biciklista. Ove su godine vožene čak tri rute, a najveća je novost “Utrka za grobničku kobasicu”, koja se prvi puta vozila na Automotodromu Grobnik. 

Vijencem od grobničkih kobasica, jedinstvenom nagradom koja se dodjeljuje najboljima na Proljetnoj biciklijadi Grobnik, ove su se godine okitili: Saša Vidović i Ivica Pilčić, dvojac koji je najbrže prošao krug na Automotodromu Grobnik, kao i Ivana Japel, najbrža pripadnica ljepšeg spola. 
 
“Kobasica Circuit”

Atraktivna utrka po grobničkoj ljepotici, popularno nazvana “Kobasica Circuit”, prvi je puta vožena u sklopu Proljetne biciklijade Grobnik, na kojoj je zamijenila “Skok na Grad Grobnik”.

Uz 4 kilometra po pisti stotinjak sudionika, koliko ih se jutros okupilo iza Doma kulture Čavle, moglo je birati između tri rute, koje su pripremili organizatori. 
 
Tri rute na 8. izdanju biciklijade

Oni najspremniji odlučili su se za “Sportsku” rutu, dugu 33 kilometra sa 600 metara visinske razlike, dok su rekreativci mogli birati između “hobi” rute, duge 25 s 400 metara visinske te “obiteljske” duge 16 kilometara sa svega 200 metara visinske razlike. 

Proljetnu biciklijadu Grobnik zajedničkim snagama organiziraju Turistička zajednica općine Čavle i Biciklistički klub Grobnik, dakako uz pokroviteljstvo je Općine Čavle.