Čavle 19. lipanj 2020.

Streličari, biciklisti i šetači ovog vikenda na Platku

Streličari, biciklisti i šetači ovog vikenda na Platku
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” ulazi u treći vikend tijekom kojeg će na red doći zaljubljenici u kretanje u prirodi, streličarstvo i biciklizam.

Subota, 20. lipnja, na Platku je rezervirana za programe “Roditelji i djeca u pokretu” i streličarstvo, dok je nedjeljni program 21. lipnja namijenjen ljubiteljima vožnje na dva kotača. Podsjetimo, festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo.


Subotnji program započinje u 11 sati kada će započeti pohod za ljubitelje kretanja u prirodi i to u suorganizaciji sa Savezom ŠSD PGŽ. Sudionici će svoj pohod odraditi na srednje teškoj stazi Platak- Radeševo- Platak u trajanju cca 135 minuta, a u isto vrijeme započinje program streličarstva koji se organizira u suradnji sa SK Ajkule Rijeka i koji će prezentirati streličarstvo kao primijenjenu aktivnost u sportskoj rekreaciji te će svi zainteresirani imati mogućnost odraditi trening streličarstva uz stručno vodstvo trenera.

Nedjelja je rezervirana za Biciklijadu koju organizator realizira u suradnji s BK Grobnik, a koja sudionicima donosi mogućnost sudjelovanja u vožnji na dvije rute, ovisno o željama i mogućnostima. Prva je Obiteljska ruta na laganoj stazi dugoj 10 km, dok je druga Sportsko - rekreativna ruta srednje težine i u dužini od 25 km. Obje vožnje započinju u 11 sati i zasigurno će obje biti vrlo atraktivne sudionicima.


Naravno, kao i prethodna dva vikenda, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode (na Biciklijadi i zaštitne kacige), trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ, a u programima sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.