Čavle 9. lipanj 2017.

Subota na Platku u znaku sporta

Subota na Platku u znaku sporta
Biciklijada, planinarenje, nordijsko hodanje, boćanje, mali nogomet, stolni tenis, odbojka na pijesku, kros, vožnja spretnosti, tubing, trka sa psima, disk golf… samo je dio onoga što vas ove subote očekuje na Platku.
 
Savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” PGŽ i Zajednica sportova PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko- goranske županije treću godinu za redom organiziraju “Festival sportske rekreacije Primorsko- goranske županije”. 
 
Festival je osmišljen s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol i psiho- fizičke mogućnosti. 
 
Cilj festivala je pobuđivanje svijesti o zdravom načinu života. Dobro je poznato da sportska rekreacija djeluje u funkciji prevencije raznih bolesti i poticanju zdravlja. Iz tog razloga građanima PGŽ- a pruža se mogućnost aktivnog sudjelovanja na ovoj manifestaciji, uvod u koju će biti niz mini prezentacija održanih na području PGŽ. Aktivnosti su metodički sistematizirane tako da su prilagođene svakoj populaciji, od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom. 
 
Od promotivnih aktivnosti možete isprobati badminton i crossminton. Aktivnosti su metodički izabrane upravo zato što su vrlo pogodne za obiteljsko druženje. 
 
Retro kutak neke će sudionike vratiti u dane djetinjstva, a onim mlađima dati uvid u to kako su nekad njihovi roditelji bezbrižno provodili svoje djetinjstvo. 

 
Zdravi kutak vrlo je utilitarna aktivnost, gdje će se sudionici educirati o zdravoj prehrani te će moći izmjeriti tlak i dobiti pokoji dobar savjet za poboljšavanje svog psihosomatskog statusa. 
 

Sajam malih proizvođača PGŽ-a također će se vrlo dobro implementirati u zdravi kutak jer će proizvođači na informativan način pristupati zainteresiranim sudionicima te će svakako dati koji dobar savjet. 

 
Detaljni program događanja u sklopu festivala te satnicu možete pogledati OVDJE.