Čavle 7. prosinac 2018.

Sv. Nikola Grobničanima poklonio sjajne “Kaplanovce”

Sv. Nikola Grobničanima poklonio sjajne “Kaplanovce”
Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan” sinoć je, na oduševljenje okupljenih, u Domu kulture Čavle održao sjajan “Božićni koncert”. Kaplanovci su se Grobničanima predstavili sa sva tri zbora i šarolikim repertoarom.

Sv. Nikola je na Grobniku bio široke ruke. Grobničanima je jučer, uz pomoć Turističke zajednice i Primorsko- goranske županije, poklonio sjajne Kaplanovce, koji su “Božićnim koncertom” u Domu kulture Čavle oduševili okupljene. Na koncertu su nastupila tri zbora koja djeluju u sklopu udruge- Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan", Djevojački zbor PZM-a "Josip Kaplan" i Dječji zbor "Kap".

Koncert su otvorili najmlađi- DZ "Kap", pod vodstvom Nike Mančić i uz klavirsku pratnju Nine Kovačić. Izveli su umjetničke dječje skladbe uglavnom domaćih autora s naglaskom na Josipa Kaplana. Dječji zbor je izveo i božićni program otpjevavši pjesme poput "Kyrie Eleison", "Božić" Natalije Banov na tekst Ivanke Glogović Klarić i "Badnja noć" Doris Kovačić na tekst Ljubice Kolarić Dumić. Bila je tu i prigodna "Ide sveti Nikola", kao i pjesme iz Disneyevih crtanih filmova "Zip a dee doo dah" i "The second star to the right”.

Nakon njih je slijedio “Djevojački zbor” koji se predstavio s nekoliko popularnih hitova, kao što su "Can't help falling in love" i "You raise me up". Dirigentica je bila Doris Kovačić, a na klaviru ih je pratila Judita Plazonić. Svoj dio nastupa završile su božićnom narodnom iz Puertorica "A la media noche" i blagdanskom "Hot chocolate!", koja je zbog svoje atraktivnosti izazvala osmijehe u publici.

Djevojkama su se potom pridružili i muški članovi zbora. Zajedno su izveli Božićne skladbe "Svim na zemlji", "Radujte se narodi" i "Veselje ti navješćujem", kao i bezvremenski hit "Have yourself a merry little Christmas" i Cohenovu "Hallelujah" s prilagođenim, božićnim tekstom.

Koncert je završio nastupom PZM-a "Josip Kaplan" koji je publiku razveselio gospelima: "Joyful, joyful" (solo: Marlena Brdar), "Praise His Holy Name" i "Shackles" (solo: Leana Paladin).