Čavle 26. srpanj 2020.

Sve generacije uživale u aktivnom danu na Platku

Sve generacije uživale u aktivnom danu na Platku
"Festival sportske rekreacije Platak 2020" koji se održava u organizaciji  Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo i ovog je vikenda na Platak privukao brojne sudionike svih generacija, a svakako su tomu uzrok kontinuitet koji traje već dva mjeseca i zanimljivi programi koji su u nedjelju dobili i nove atraktivne sadržaje.

U subotu su uživali ljubitelji nordijskog hodanja i pješačenja koji su, uz stručne voditelje, prvo prošli kratki tečaj, a nakon toga su se, uz domaćine programa, zaputili na stazu dugu 7 km koju su savladali bez teškoća, da bi se nakon toga nastavili družiti i uživali na Platku. Ovaj se program realizirao u suorganizaciji s KŠR Gorovo koji je osigurao stručne voditelje te štapove za hodanje.


Nedjelja je obilovala brojnim sadržajima u kojima su uživali pripadnici svih generacija, kako cijelih obitelji tako i društava koja su se zaputila na Platak. Organizatori su priredili doista brojne sadržaje pa je tako u suradnji s KŠR Gorovo održana prezentacija nordijskog hodanja, u suradnji sa SK Ajkule Rijeka organiziran je atraktivan tečaj streličarstva dok su oni koji su ovoj aktivnosti već vični mogli isprobati svoju vještinu. 


U Decathlon zoni svi zainteresirani mogli su zaigrati tenis i još poneku sportsku aktivnost, a posebno atraktivan bio je disc golf- disciplina koju su predstavili ljubazni znalci iz Disc golf kluba Eagle koji su demonstrirali ovaj sport, a svi zainteresirani mogli su se iskušati u ovom atraktivnom sportu koji doživljava pravi svjetski boom. KŠR Gorovo je u nedjelju prezentiralo i nove, zanimljive i atraktivne aktivnosti koje su odmah naišle na veliko zanimanje posjetitelja te su brojni pripadnici svih generacija uživali u gađanju mete, kuglanju, rušenju čunjeva, streličarstvu, disc golfu, bacanju kolutova, hokeju i u mini golfu koji se pokazao kao apsolutni hit dana.


Atraktivnim vikendom tako su završene aktivnosti za srpanj, a festival ide dalje, sve do 19. rujna kada će završiti spektakularnim danom na Platku. Prvi vikend kolovoza, onaj koji nam slijedi, ponovno donosi brojne atrakcije ali i novitete. Tako će se u subotu 1. kolovoza na Platku održati “Sportsko- rekreativni program u prirodi” koji će ponuditi stolni tenis u suradnji sa STK Opatija 08 te badminton, crossminton i mini tenis, u suradnji s KŠR Gorovo. Isti će klub ponoviti uspješne atrakcije kao što su hokej, mini golf, disc golf, gađanje mete, streličarstvo, kuglanje, rušenje čunjeva i gađanje mete pa će tako zasigurno opet biti veselo i dinamično na Platku. 


Narednog dana, 2. kolovoza, festival se spušta na more i to atraktivnim novim sadržajem- SUP- om. Na plaži kod stadiona Kantrida i u suradnji s Nimbo SUP Spotom Rijeka, održat će se edukacija, a potom će zainteresirani i zaveslati morem. Tako će festival još jednim atraktivnim sadržajem krenuti u treći mjesec svog kontinuiranog održavanja.