Čavle 26. kolovoz 2023. Izvor: Sva lica Platka

Sve je spremno za 6. izdanje Vertikalnog lica Platka

Sve je spremno za 6. izdanje Vertikalnog lica Platka
Ove nedjelje, 27. kolovoza, Platak nudi pravu trkačko-biciklističku poslasticu na Vertikalnom licu

Organizatori Vertikalnog lica Platka ove su godine pripremili tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku utrku.Osim zanimljivih i dinamičnih staza, natjecatelje čeka i bogati startni paket, koji osim same organizacije utrke, dežurstva HGSS-a i super fotki, uključuje i platnenu vrećicu majicu utrke, pero® zero refill za tuširanje, HIDRA ISO, Red bull, poklon Aquamaris, popust na Raidlight brend te naravno okrjepu na stazi i topli obrok u Velikom domu Platak te po završetku finišersku medalju i Ožujsko pivo.

Start i cilj svih utrka je na prekrasnoj livadi ispod Velikog doma, a organizatori mole sudionike i posjetitelje da parkiraju na parkingu RSRTC Platak te da u nedjelju, od 10 do 13 sat,i pripaze na trkače i bicikliste koji će se kretati Platkom.

Ovogodišnje staze u jako dinamične, a moguće je izabrati dionice od 8, 15 ili 22 kilometra s različitim usponima. Brza 8ica radi manji krug oko svih zanimljivosti Platka te će trkači proći i novootvorenom poučnom “Šetnicom puha Platka”. Slatka 15ica nudi uživanjem na višim nadmorskim visinama tako da će trkači doživjeti prekrasnu livadu Lazac kao i proplanke do Guslice. Najduža ovogodišnja staza, Atraktivna 22ica powered by INA ide južnom stranom kojom rijetko ljudi planinare i hodaju te nudi prekrasne vidike na Kvarner. 


Bicikliste i ove godine čeka kružni format utrke s ponešto izmijenjenom stazom u odnosu na prošlu godinu. Radi atraktivnosti te radova za novoj žičari, krug ove godine ima 3km s 80m uspona. Muškarci će voziti 6 krugova čistog užitka dok će ženska konkurencija uživati jedan krug manje. Na stazi se u  kratkim intervalima izmjenjuju različite podloge kroz uspone i silaske. Staza nije pretjerano zahtjevna, ali isto tako nije ni lagana te iziskuje solidnu fizičku i tehničku pripremljenost. 

Na Platku je uvijek zagarantirana super atmosfera i druženje nakon utrke. Svi posjetitelji moći će odmoriti u lounge zoni na livadi ispred Velikog doma. Također, uvijek je dobrodošla cijela obitelj jer RSRTC Platak nudi sadržaje i za najmlađe. 

U suradnji s Biciklističkim klubom Team Rodeo postavit će se poligon na kojem će djeca moći usavršavati svoje vještine uz nadzor roditelja i vlastiti bicikl.

Ovogodišnje nagrade za najuspješnije natjecatelje uistinu su primamljive. Organizatori su se u suradnji s partnerima pobrinuli da pobjednici Slatke 15ice i Atraktivne 22ice dobiju iznos od čak 150,00 eura na INA loyalty kartici dok će pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na Keindl poklon bon kartici. Osvajače Brze 8ice čekaju Raidlight tenisice koje mogu odmah preuzeti u njihovom šatoru na Platku te vidjeti što taj trkači brend sve nudi. Ostale nagrade osigurali su Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth, Zagrebačka pivovara, Erste banka, Raw slastice, Očna optika Damir, te organizatori.


Organizacija ovog događaja zahtjeva veliki broj volontera bez kojih utrke ne bi bile moguće te se Društvo sportske rekreacije Kvarner i SSD Nautilus svima zahvaljuju na odazivu i pomoći.

U suradnji sa SSD Nautilus putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, svim studentima UNIRI, omogućeno je besplatno sudjelovanje. Projekt ove godine podržavaju i INA d.d., te JGL d.d.,Erste banka, Primorsko-goranska županija, Općina Čavle i TZ Kvarnera.

Prijave su još uvijek moguće, sve do pola sata prije utrka, a sve detalje možete saznati na LINKU