Čavle 17. kolovoz 2023. Izvor: DSK Kvarner

Sve je spremno za do sada najbrojnije Sportsko lice Platka

Sve je spremno za do sada najbrojnije Sportsko lice Platka
Sedmu godinu zaredom sportaši će zauzeti sportske terene na Platku i odmjeriti snage u malom nogometu, košarci 3v3, odbojci na pijesku, disc golfu i boćanju.

U subotu, 19. kolovoza bivši reprezentativci, aktivni sportaši i rekreativci paralelno će se na pet terena boriti za “osvajanje brda uživanja”.

Brojne se ekipe svake godine ponovno vraćaju na Platak, ali dolaze i nove. Mnogi povedu i obitelji koje provedu aktivan dan na 1111 metara nadmorske visine, na svježem zraku i uz bogatu ponudu. Roštilji su redovito mjesecima ranije rezervirani, a nakon večernjeg zabavnog dijela ostaje se spavati u Velikom i Malom domu.


Ove godine najveći broj ekipa do sada prijavio se u boćanju koje će se po prvi puta održati na novom jogu. Disc golf turnir po prvi puta će ugostiti i nekoliko stranaca. Odbojka na pijesku i nogomet već duži niz godina imaju popunjen ždrijeb te će uskoro nedostajati terena za igru.

Košarka 3v3 će osim seniorskog turnira, održati i turnir košarke u kolicima te turnir za mlađe dobne kategorije koji se prošle godine pokazao kao puni pogodak te su se ekipe same javljale za sudjelovanje i prije dobivene pozivnice. Za košarkaški dio programa brine se Klub košarke u kolicima Kostrena koji je odličan domaćin ovog turnira.


Ove godine imena prijavljenih igrača garantiraju kvalitetu igre na svim terenima, a na Platku je uvijek zagarantirana odlična atmosfera i zabava nakon sportskog dijela. Po prvi puta stiže i Ina food truck Fresh corner.

Svim sudionicima osigurana je okrjepa, voda, Red bull, Hidra ISO, kroasani Ina fresh cornera i majice organizatora. Uz to, djevojke koje budu igrale odbojku na pijesku moći će testirati sportske sunčane naočale riječkog brenda Damir Tau.

Za najuspješnije su osigurane unikatne drvene nagrade s ugraviranom maskotom, puhom Platkom, a neće izostati ni nagrade koje su osigurali Zagrebačka pivovara, JGL d.d., Darna - tvornica likera Rovinj, Suza T.B., Destilerija Aura, Delmerion kozmetika, Erste banka, Pero bio te sami organizatori Društvo sportske rekreacije Kvarner.


Svi koji žele doći na bilo koji se još uvijek žele priključiti nekom turniru mogu se javiti na mail sva.lica.platka@gmail.com. Za studente Sveučilišta u Rijeci sudjelovanja na svima aktivnostima su besplatna što je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Cijeli projekt je dio Festivala sportske rekreacije PGŽ te se održava uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. i JGL d.d., Erste banke.

Za kraj spomenimo i kako će u nedjelju, 27. kolovoza, Vertikalno lice Platka ugostiti trail trkače i XCO bicikliste. Prijave su još uvijek moguće na stotinka.hr