Čavle 16. prosinac 2021. Vjeko Alilović

Sve je spremno za Grobnički frankopanski advent

 Sve je spremno za Grobnički frankopanski advent
Grobnički frankopanski advent, jedinstveno adventsko događanje koje će održati od 17. do 26. prosinca u prekrasnom prostoru frankopanskog kaštela i koje će ponuditi originalan pristup organizacije adventskih događanja, spremno je za posjetitelje!

U organizaciji Općine Čavle i TZO Čavle te u suradnji s Primorsko- goranskom županijom, Grobnički frankopanski advent posjetiteljima nudi svakodnevne programe, ali i posebnu gastro ponudu- sve u duhu Frankopana te projekta “Putovima Frankopana”, kojeg provodi PGŽ. 

Svečano otvaranje će se održati sutra, 17. prosinca, s početkom u 18 sati, a organizatori pripremaju poseban program u kojem će sudjelovati zbor OŠ Čavle, Frankopanska straža te Trio Veljak, a u posebno dekoriranom prostoru posjetitelje će dočekati i Frankopani Drivenika i Trsata te još poneko iznenađenje. Neće izostati ni frankopanska ugostiteljska ponuda, ali ni ponuda OPG- ova koji su se uključili u ovaj vrijedan projekt. Već u 19 sati započet će i prva od niza dječjih frankopanskih radionica, a program će potrajati sve do 22 sata. 


Ovo jedinstvenom događanju nazočit će i brojni uzvanici kojima će se obratiti načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, direktor TZO Čavle Ivan Salamon te pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić.

Podsjećamo, ovo je prvo izdanje ove manifestacije koja će potrajati do 26. prosinca i koja je okupila brojne udruge te sve generacije, a s ciljem stvaranja novog prepoznatljivog grobničkog brenda.