Čavle 25. lipanj 2020.

Sve je spremno za još jedan atraktivan vikend na Platku

Sve je spremno za još jedan atraktivan vikend na Platku
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” ulazi u posljednji vikend lipnja atraktivnim programom koji će na Platak privući brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi. 

Festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo i tijekom cijelog ljeta na Platku nudi brojne sadržaje.

Tako će biti i ovog vikenda, a program počinje u subotu 27. lipnja s početkom u 11 sati, kada će, u suradnji s PD Kamenjak, ljubitelji planinarenja doći će na svoje i to na ruti Platak- Jasenovica- Platak, laganoj stazi kojom je pohod planiran u trajanju od cca 135 minuta. 

U nedjelju, 28. lipnja s početkom u 11 sati, Platak će biti središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni, u kojoj će svi zainteresirani moći isprobati veliki broj sportsko- rekreativnih aktivnosti i rekvizita iz asortimana ove poznate tvrtke partnera, a sve to uz stručno vođenje i savjete stručnih djelatnika Decathlona, voditelja sportske rekreacije i nordijskog hodanja.


U sklopu aktivnosti održat će se i prezentacija nordijskog hodanja, a svakako će biti zanimljivo i jahanje konja koje priprema ranč Angeli Bregi. Uz stručno vodstvo instruktora, predviđeno je jahanje u tri kategorije: individualno za djecu i odrasle, obiteljsko jahanje (roditelji i djeca) te terapijsko jahanje za osobe s invaliditetom. Za jahanje će se uplaćivati kotizacija od 20,00 kn.

Lipanj će tako završiti aktivnim i atraktivnim vikendom, a festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

Što se tiče narednog vikenda, kao i ona tri prethodna, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.