Čavle 4. ožujak 2022. Hana Galogaža Lanča

Sve je spremno za Platak Snowboard Session 

Sve je spremno za Platak Snowboard Session 
Sutra će se na dnu staze Radeševo održati prvi Platak Snowboard Session. Sa skakaonice, u tzv. “big air” disciplini, svoje će vještine pokazati 20 natjecatelja i natjecateljica iz nekoliko zemalja. 

O najboljima će odlučivati suci, bivši hrvatski reprezentativci u snowboardingu Morena Makar i Vid Barić. Oni će tijekom kvalifikacijske runde gledati kako natjecatelji, tzv. rideri, izvode trikove te će ocjenjivati tko je od njih iskazao najviše vještine te zaslužio ulazak u finalnu rundu nakon koje će donijeti odluku o tome tko su najbolji natjecatelji. Nagradi fond natjecanja je 520 eura (300 eura prvoplasirani, 150 eura drugoplasirani i 70 eura za trećeplasiranog).


Natjecanje započinje u 12 sati, a organizatori, Snowboard klub Nine i Primorsko- goranska županija, pripremili su i popratni program. Atmosferu će na stazi podizati DJ Dog te voditelj David Puharić. Uz natjecanje bit će postavljena i dječja staza namijenjena djeci uzrasta od tri do deset godina na kojoj oni uz pomoć instruktora moći isprobati kako je stajati na snowboard dasci te naučiti osnove snowboardinga. Natjecanje neće ometati uobičajene aktivnosti na Platku, tako da će posjetitelji moći koristiti sve staze, žičare i druge usluge na Platku kao i svakog dana.


Osim Platak Snowboard Sessiona, na Platku će sutra biti organizirani i Dani otvorenih vrata sportova na snijegu. Zbor učitelja i trenera na snijegu Primorsko- goranske županije od 10 sati na nekoliko će lokacija omogućiti svima zainteresiranima da besplatno isprobaju skijanje, snowboard, snowbike i skijaško trčanje. 

Platak Snowboard Session organizira Snowboard klub Nine uz podršku Primorsko- goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera. Manifestaciju podupiru Goranski sportski centar, Zagrebačka pivovara i Kigo.hr.