Čavle 17. kolovoz 2022. K.V.

Sve je spremno za šesto izdanje Sportskog lica Platka

Sve je spremno za šesto izdanje Sportskog lica Platka
Tradicionalno, šestu godinu zaredom, prva subota nakon Vele Gospe rezervirana je za ljubitelje košarke, nogometa, odbojke i boćanja na Platku

U subotu, 20. kolovoza, sportske ekipe zavladat će “brdom uživanja” i odmjeriti snage u malom nogometu, košarci 3v3, odbojci na pijesku u mješovitoj konkurenciji isto kao u boćanju.

Za one koji nisu natjecateljskog duha, u ponudi je radionica disc golfa u suradnji s Disc golf klubom Eagle. Radi se o zanimljivom sportu koji mogu isprobati svi, neovisno o dobi i fizičkoj spremi. Cilj igre je ubaciti diskove koji izgledaju kao “frizbiji” u koševe postavljene u šumi. Zagarantirana zabava za cijelu obitelj i prijatelje, a sudjelovanje je besplatno. 


Novost na Platku je nedavno postavljena sportska podloga za košarku na kojoj će se po prvi puta ovom prilikom odigrati turnir. Svečano otvaranje “Laganini košarke 3v3” pripast će najmlađim košarkašima u “dječjem turniru” nakon čega na red dolaze seniori i rekreativci. Ova podloga pogodna je i za košarku u kolicima jer ne oštećuje gume pa će zatvaranje košarkaškog programa pripasti turniru košarke u kolicima u organizaciji Košarkaškog kluba za osobe s invaliditetom “Kostrena”.

Za odbojkaški turnir se uvijek traži mjesto više pa tako i ove godine. Prijave su zatvorene s 12 prijavljenih ekipa te za sve dodatno zainteresirane postoji lista čekanja u slučaju odustajanja neke od prijavljenih ekipa. U vrijeme ljetnih vrućina natjecatelji će uživati igrajući pod krošnjama na 1111 metara nadmorske visine.

Prošle godine 11 ekipa borilo se za malonogometni trofej Platka. Jesu li ekipe ostale u istim sastavima ili su se pomiješale te hoće li doći novi izazivači, saznat će se u subotu! Preostalo je tek nekoliko slobodnih mjesta u ždrijebu.


Boćarski turnir nema dobnu granicu te su sve muško- ženske kombinacije moguće za prijavu ekipe kako bi bilo što zanimljivije. Pozovite susjede, prijatelje i “ljute protivnike” i na jedan dan plažu zamijenite jogom na Platku, poručuju organizatori. “Na Platak se svi rado vraćaju jer osim kvalitetne igre uvijek zagarantirana i odlična atmosfera, a možete povesti cijelu obitelj; dok roditelji igraju turnire, klinci se mogu zabavljati na dječjim igralištima, trampolinu, autićima, tubingu, a kasnije svi zajedno družiti uz roštilj”, zaključuju.

Svim sudionicima osigurana je okrjepa, voda, Red bull, Hidra ISO, ručak u Velikom domu i majice organizatora.

Ove godine izrađene su nove unikatne drvene medalje koje je dizajnirao Jurica Dolić, a izradio Planinarski trofej. Sve medalje imaju ugraviranog puha Platka, koji je maskota brda uživanja i to s loptom sporta kojem medalje pripadaju.


Za najuspješnije neće izostati ni nagrade koje su osigurali Ožujsko Pivo, JGL d.d., Darna- tvornica likera Rovinj, Metropolis Beach Bar- Kostrena, Water Sports Kostrena te sami organizatori Društvo sportske rekreacije Kvarner.

Svi koji žele doći na bilo koji se još uvijek žele priključiti nekom turniru trebaju ispuniti prijavnicu na web stranici te pričekati da ih voditelji kontaktiraju. Za studente Sveučilišta u Rijeci sudjelovanja na svima aktivnostima su besplatna što je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Cijeli projekt je dio Festivala sportske rekreacije PGŽ te se održava uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko- goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. i JGL d.d.

Vikend kasnije, točnije u nedjelju 28. kolovoza, Vertikalno lice Platka će ugostiti trail trkače i XCO bicikliste koji će pokušati pokoriti najdraže brdo uživanja! Prijave su još uvijek moguće na stotinka.hr