Čavle 6. lipanj 2019.

Sve je spremno za vrhunsku sportsku subotu na Platku

Sve je spremno za vrhunsku sportsku subotu na Platku

Festival sportske rekreacije, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život te jedno od najatraktivnijih i najposjećenijih događanja ove vrste, ove će se subote održati na Platku.

U organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije, 8. će lipnja Platkom se razliti rijeke dobro raspoloženih sudionika kojima se nude doista brojni i atraktivni sadržaji.

Program počinje već u 9 sati ujutro, kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori festival, krenut će aktivan dan u prirodi. 

Tako će od 10:30 sati, u organizaciji KŠR Gorovo, započeti olimpijada umirovljenika koji će se natjecati i zabaviti kroz bacanje kolutova, pikado, gađanje lukom i strijelom i druge zanimljive aktivnosti. 

U isto vrijeme, također u organizaciji KŠR Gorovo, započet će program kretanja u prirodi namijenjen učenicima osnovnih škola i osobama sa invaliditetom, a instruktor Ivica Pađen održat će i program Yoge.


U 10:40 sati startat će program nordijskog hodanja i pješačenja, u organizaciji KŠR Gorovo, koji je pripremio dvije rute: prvu na relaciji Platak- Radeševo- Platak (srednje teška staza, cca 2 sata hoda) i drugu koja će se kretati trim stazom (lagana staza, cca 45 minuta hoda). Posebno je zanimljivo da će se u ovaj program uključiti i "ploggeri", sudionici koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i jaku ekološku svijest. 

U vrijeme kretanja programa hodanja započet će i sportski turniri i to u: boćanju (otvorena kategorija), malom rukometu (kategorije do 10 godina te od 10- 12 godina starosti), u nogometu 3x3 ( djeca do 10 godina te od 11- 14 godina starosti, kao i otvorenoj kategoriji te obiteljskoj kategoriji koja podrazumijeva sudjelovanje jednog roditelja uz dvoje djece), STK Opatija organizira turnir u stolnom tenisu (otvorena kategorija), a DŠR Kvarner turnir u odbojci na pijesku (otvorena i mješovita kategorija).


U 10:45, starta "Ciciban kup" mini cross za djecu (atletska igraonica) i to u organizaciji AK Kvarner, dok u 11 sati starta "Off Road Duathlon Platak", utrka koju organizira BK Grobnik, a koja se sastoji od natjecanja na biciklističkoj stazi dužine 28 km uz 430 m visinske razlike te trkačke staze duge 6 km sa 100 m visinske razlike. Napominjemo da se za utrku prijave primaju od 9:00- 10:30, uz kotizaciju od 80 kn koja podrazumijeva i okrjepu i ručak.

U 11:10 u organizaciji AK Kvarner kreće "Ciciban kup" cross za djecu (cicibani i limači), a 5 minuta kasnije i program "Vježbajmo zajedno”- Body Harmony Dance, kojeg predvodi instruktorica Romina Muškardin. 

Točno u podne krenut će i program pilatesa pod vodstvom instruktorice Milene Obradović Konjevoda. U 12:15 starta mini cross djece i roditelja (atletska igraonica), a u 12:30 štafeta djece i roditelja (cicibani i limači). 


Zanimljiv će sudionicima i publici svakako biti i 3. Kup Platka u tubingu koji, u organizaciji KŠR Gorovo, starta u 12:40 i zasigurno će donijeti puno zabave i smijeha koje redovno prati spuštanje na kolutovima. Ništa manje zanimljivija neće biti ni utrka vlasnika pasa sa svojim kućnim ljubimcima koja starta u 13 sati, a u 13:15 započinje i "Žmergova utrka romobila", natjecanje u organizaciji Udruge Žmergo.

Ovaj zanimljivi dan u prirodi nastavit će se proglašenjem najuspješnijih s početkom u 14 sati, a završiti uz DJ Vedrana i Retro Party koji će veselim notama rasplesati Platak i to sve do 15:30, kada će festival službeno i završiti. 

Uz sve navedeno još je puno popratnih aktivnosti pa će tako svi zainteresirani moći sami sebi izraditi smoothie putem "Smoothie Bike- a", sudjelovati u streličarstvu kojeg organizira SK Ajkule, igrati badminton, pogledati prezentaciju dresure policijskih pasa, jahati konje i to u programu za obitelji te terapijskom jahanju za osobe s invaliditetom, prošetati psa iz azila, provjeriti svoje zdravlje u "Zdravom kutku" Društva Crvenog križa PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te Balans fiziocentra, ali i uživati u gastro ponudi BK Grobnik. 


Napomenimo da se za sve aktivnosti (osim jahanja i aktivnosti u organizaciji BK Grobnik) plaća simbolična kotizacija od 10 kn, da će program voditi popularni Josip Krmpotić, te da su partneri festivala: KŠR Gorovo, Županijski Crveni križ, Nastavni zavod za javno zdravstvo, Goranski sportski centar, Stolnoteniski savez PGŽ, Savez školskih sportskih društava PGŽ, Atletski klub Kvarner, Biciklistički klub Grobnik, Udruga Žmergo, Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Ri Bike, DŠR Kvarner- Rijeka, SK Ajkule, Ranč Angeli Bregi i agencija Omnes.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti i dobiti sve potrebne informacije na: sportzasve.pgz@gmail.com, https://www.facebook.com/rekreacijapgz/