Čavle 10. prosinac 2019.

Sve više lokalnih poduzetnika do bespovratnih sredstava

Sve više lokalnih poduzetnika do bespovratnih sredstava

“Poduzetnički dan” večeras je u Domu kulture na Čavlima okupio brojne lokalne poduzetnike. Mnogi od njih već u ovoj su godini, preko različitih mjera i natječaja, uspjeli doći do bespovratnih sredstava i povoljnijih kredita.

Drugo izdanje “Poduzetničkog dana” u Domu kulture na Čavlima je okupilo brojne čavjanske poduzetnike, što i ne čudi s obzirom na to da je već premijernog izdanje hvalevrijednog projekta urodilo plodom. 


“Željeli smo umrežiti naše poduzetnike, pomoći im u filtriranju informacija. Napravili smo selekciju mjera, bespovratnih sredstava, natječaja, fondova i povoljnijih kredita. Već nakon lanjskog poduzetničkog dana troje naših su poduzetnika uspjelo je dobiti bespovratna sredstva”, naglasila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić. 

Općina čavjanske poduzetnike pomaže i preko subvencioniranih kredita tako što subvencionira kamatu s 4 postotna poena. S bankama su ugovorene niske kamatne stope pa su pojedini poduzetnici dobili beskamatne ili kredite s izrazito niskom kamatom.


“Uspjeli smo realizirati 17 takvih kredita, ukupne vrijednosti nešto ispod 4 milijuna kuna što je uistinu odličan uspjeh. Brza i konkretna mjera našim je poduzetnicima pomogla da krenu u opremanje svojih poslovnih prostora ili nabavku opreme”, poručila je Cvitan- Polić. 

Na drugom izdanju “Poduzetničkog dana” Vesna Bartolović Stančić, voditeljica Područnog ureda HBOR- a, okupljene je upoznala s novim kreditnim programima namijenjenih financiranju investicijskih ulaganja. 


Poduzetnike su pozdravili i Zlatko Mičetić, zamjenik predsjednika HGK- Županijske komore Rijeka te predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka- Darko Sertić, koji je predstavio rad udruženja i servis koji nudi obrtnicima.

Melita Raukar, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ, osvrnula se na županijski program provedbe mjera ruralnog razvoja, a Marjan Baričević, voditelj LAG- a Vinodol, poduzetnike je upoznao s aktivnostima LAG- a i budućim natječajima.