Čavle 5. prosinac 2017.

Sveti Nikola darivao male Grobničane

Sveti Nikola darivao male Grobničane
Petstotinjak najmlađih Grobničana večeras je uživalo u Domu kulture na Čavlima. Uoči sutrašnjeg, mališanima najdražeg, blagdana održana je tradicionalna predstava, a potom je, na opće oduševljenje okupljenih, s darovima, stigao sveti Nikola.
 
Veselo je večeras bilo na Čavlima. Dan uoči blagdana Svetog Nikole djeci najdraži svetac stigao je u čavjanski Dom kulture, gdje ga je, u društvu roditelja, dočekalo petstotinjak najmlađih Grobničana. Mališani su imali priliku fotografirati se sa svetim Nikolom te mu reći svoje željice, a potom su im tete iz Društva “Naša djeca” uručile prigodne darove. 
 
Za “podizanje” ionako sjajne atmosfere, uoči dolaska svetog NIkole, bio je zadužen “Studio Suncokret”, koji je izveo prigodnu predstavu- “Koje je godišnje doba najljepše”. 
 
“Ovo je tradicija duga već 67 godina. Kao i sve godine do sada Društvo Naša djeca, uz pomoć Općine Čavle, organizira doček svetog Nikole za mališane predškolske dobi iz naše općine, uz predivnu predstavu. Uz pomoć Općine, koja sve financira, pripremili smo zanimljive poklone: slikovnice, lopte, voće i slatkiše”, rekla je Tanja Šojat, predsjednica Društva “Naša djeca” poželjevši svima sretne nadolazeće blagdane.
 
Ovog prosinca, također u organizaciji vrijednih volonterki iz Društva “Naša djeca”, održat će se i tradicionalna parlaonica- “Pirotehnička sredstva da ili ne?”, a djeca će moći uživati i u besplatnoj predstavi “Grimmix”, Teatra Kerekesh, što će se održati 15. prosinca s početkom u 18 sati.