Čavle 17. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Svetom Bartolu u čast brojna događanja na Čavji

Svetom Bartolu u čast brojna događanja na Čavji
Opća Opasnost, Klapa Intriga, Dan vina i pršuta, Bartojski kotlić, Sportsko i Vertikalno lice Platka… samo su dio bogatog programa ovogodišnje Bartoje

Blagdan svetog Bartola apostola, jednog od grobničkih zaštitnika, nakon dvije će “posne” godine ponovno obilježiti brojna vjerska, kulturno- zabavna i sportska događanja.


“Počinjemo već ovog petka s rock poslasticom- na Trg hrvatskih branitelja stiže nam Opća Opasnost, uz koju nastupa i Eureka band. Dan nakon selimo se na ‘brdo uživanja’, na Platak, gdje nas čeka Sportsko lice Platka uz četiri turnira u odbojci, malom nogometu, košarci i boćanju te prezentacija disc golfa. Već u nedjelju, u Kaštelu Grada Grobnika, održava se Dan vina i pršuta, prvi puta u ljetnom terminu. Posjetitelji će imati priliku isprobati puno sorti vina na jednom mjestu, ali i vrhunski pršut”, najavila je Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.


Poseban naglasak je dakako stavljen na sam blagdan svetog Bartola apostola. U srijedu 24. kolovoza, bogat program na Trgu hrvatskih branitelja čeka čavjanske mališane u popodnevnim satima, dok će se u večernjima oni nešto stariji zabavljat će se uz harmonikaše i Klapu Intriga.


“Istaknuti svakako treba svečanu svetu misu, Bartojenak, nagrade najuspješnijim općinskim sportašicama i sportašima, kao i nagrade za najljepše okućnice i balkone. Naravno tu će biti i Bartojski sajam, bez kojeg ne možemo zamisliti Bartoju. Dođite na Čavle, zabavite se s nama i proslavimo svetog Bartola”, pozvala je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


Iz programa proslave ovogodišnje Bartoje izdvojiti treba i nogometnu utakmicu NK Grobničana i NK Rječine, boćarske turnire, ali i atraktivnu šetnju Putevima Frankopana, (25. kolovoza), monokomediju “Disco baba” (26. kolovoza) te tradicionalni bartojski kotlić (27. kolovoza) i Vertikalno lice Platka (28. kolovoza).